VALT JOBB

Anläggningsspecialist Telecom IT (2)


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Välkommen att söka tjänsten som anläggningsspecialist Telecom IT inriktning VÄG.

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för all IT och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om.
Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren.
Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där IT får en allt större betydelse.
Som Anläggningsspecialist Telekom IT jobbar du med IT:s telekommunikationsanläggningar angående drift och förvaltningsuppgifter. Du arbetar med kabel och teknikhusmiljöer, främst på väg-sidan. Det förekommer även arbetsuppgifter relaterade till anläggningsprojekt inom både väg och järnväg, där du fungerar som expertstöd eller leder ITs arbeten.

Du är IT:s förlängda arm ute i fält, och ansvarar för att våra anläggningar byggs och förvaltas på rätt sätt. Du fattar beslut som rör tekniska lösningar och är behjälplig mot IT:s teknikfunktioner med upprättande och insamling av teknisk dokumentation. Du kommer verka som Byggherre mot entreprenörer och delta i regionala underhållsmöten och byggmöten.
Vi söker dig som minst har gymnasial telekomutbildning, eller har utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års relevant arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet.
Det är meriterande om du har kompetens inom Optokabelteknik. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Trafikverkets telekommunikationsnät, radionät och/eller kabelnät. Har du flera års erfarenhet av projektledning inom väg och/eller järnväg så är även det meriterande såväl som erfarenhet från användning av teknikapplikationer, exempelvis teknikdatabaser och CAD-system. Om du även har god förhandlingsvana och erfarenhet från entreprenadbranschen så är också det meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Körkort för personbil är ett krav.

Du är som person analyserande, drivande och har förmågan att skapa goda relationer. Vidare är du självgående och tar egna beslut.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-05-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsentreprenörerna. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp