VALT JOBB

Chef enhet/sektion 2 (1)


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år. Som enhetschef Kalkyl ansvarar du för ett enhetligt och samlat lednings- och projektstöd i kalkylprocessen för väg- och järnvägsprojekt från tidig planering till färdig anläggning. I detta ingår bl a ansvar och utveckling av arbetssätt för kalkyler, stöd till projektverksamheten i arbetssätten, kvalitetssäkring av kalkyler samt utveckling av och stöd i hantering av efterkalkyler. Du leder arbetet i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet så att vi tillhandahåller rätt stöd och tillsammans bidrar till att Investerings och Trafikverkets mål nås på kort och lång sikt. Samverkan med övriga verksamhetsområden är också en förutsättning för att nå våra mål. Enheten består i dagsläget av 11 medarbetare.

Som enhetschef rapporterar du direkt till Verksamhetsstyrningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.
Vi söker dig som har högskoleexamen med teknisk eller ekonomisk inriktning alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen, gärna från konsult- eller entreprenadföretag. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är meriterande.

Du har erfarenhet som ledare och motiveras av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklas. Du levererar resultat tillsammans med andra genom att skapa såväl förståelse för arbetets riktning och sammanhang som delaktighet och engagemang. Du vet hur viktigt det är med tydliga målbilder och förväntningar för att alla skall jobba åt samma håll och med återkoppling som visar på möjligheter skapar du förutsättningar för utveckling. Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Det innebär bland annat att du ska ha förmågan att förstå helheten och att det är av stor vikt att du är närvarande i ditt ledarskap och öppen för andras tankar och idéer.

Våra chefer viktiga företrädare för Trafikverket vilket ställer krav på hög integritet och ett starkt etiskt och moraliskt förhållningssätt. Genom ditt ledarskap är du ett föredöme för organisationen och agerar alltid så att förtroendet för verksamheten upprätthålls.

Du har körkort för personbil.

Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta Gunilla Stolz, chef för Verksamhetsstyrning, Investering.

Göteborg, Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2018-05-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsentreprenörerna. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp