VALT JOBB

Digital strateg


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Digitaliseringen ställer allt större krav på, men skapar också möjligheter för, Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation som går i takt med utvecklingen. Som ett led i detta stärker Trafikverket ledningsförmågan inom digitaliseringsområdet. Ett verksamhetsnära stöd ska därför etableras inom varje verksamhet i Trafikverket för att resursförstärka med strategiska kompetenser inom digitalisering för att stödja nyttjandet av it och digitaliseringen i utvecklingen av Transportsystemet, tjänster för medborgare och näringsliv och Trafikverkets verksamhet. För att etablera det verksamhetsnära stödet inom varje verksamhet söker nu Trafikverket digitala strateger till verksamhetområden (VO) och centrala funktioner (CF).

Vi söker strateger som vill stödja, driva och initiera arbetet med att stärka och utveckla förmågan till digital utveckling. Som digital strateg stödjer du det strategiska arbetet och beslutsfattandet inom verksamheten för att utveckla den genom att nyttja digitalisering och ny teknik. Låter det här som du? Då är du den vi söker!

Vi söker digitala strateger till följande verksamheter och placeringsorter:

VO Underhåll - Luleå, Gävle, Solna, Kristianstad, Göteborg, Eskilstuna, Borlänge, Malmö

VO Trafikledning - Borlänge, Solna, Göteborg, Malmö, Gävle och Örebro.

VO Planering - Luleå, Gävle, Solna, Kristianstad, Göteborg, Eskilstuna, Borlänge

VO Investering - Luleå, Gävle, Solna, Kristianstad, Göteborg, Eskilstuna, Borlänge, Malmö, Örebro, Jönköping

VO Stora Projekt - Solna, Göteborg

CF Ekonomi, HR, Juridik, Inköp, Kommunikation - Borlänge, Solna

Som strateg för en verksamhet (VO/CF/Re) ska du:

 • Samordna och stödja, samt vid behov, initiera digitaliseringsinitiativ som bidrar till nya eller förhöjda förmågor och/eller leveranser inom verksamheten och tillhörande processer.
 • Driva digitaliseringsinförande och vara ingång för central samordning av digitaliseringsinitiativ inom Trafikverket
 • Stödja verksamheten i beredningen till samordningsgruppen för prioritering av verksamhetsutveckling i Trafikverket.
 • Bidra till att säkerställa att verksamhetens föreslagna verksamhetsutvecklings- och FOI-initiativ går i linje med Trafikverkets strategi för digitalisering ("digital målbild").
 • Delta i omvärldsbevakning för verksamheten inom digitalisering

Som digital strateg för en verksamhet kommer du att ha nära samverkan med Informationsstyrning- och verksamhetsutveckling inom Central Funktion Ekonomi, VO IKT, temaområden samt process- och förvaltningsansvariga.

Du har en mycket självständig roll, med höga förväntningar på samverkan inom verksamheten och Trafikverket med ett strategiskt förhållningssätt.

Resande förekommer i tjänsten.

Ange i ansökan vilken/vilka verksamhet(er) du är intresserad av.

Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbetsuppgifter som vi bedömer som relevanta för tjänsten/liknande befattningar
 • har god kunskap om befintliga och nya tekniker med koppling till digitalisering samt har förmåga att omsätta tekniska möjligheter till behovsdriven verksamhetsutveckling
 • har erfarenhet av arbete med lednings- och utvecklingsfrågor från medelstora och stora organisationer
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • har svenskt medborgarskap

Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få digital teknik att bidra till ett modernt transportsystem och hur tekniken kan bidra till ett modernt och effektivt Trafikverk. Som digital strateg har du förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling. Du är målmedveten, relationsbyggande och uthållig. Du förstår din roll och agerar därefter. Ditt intresse för förändringsledning är stort och du gillar att arbeta framåtriktat tillsammans med andra. Att vara kommunikativ, involverande och lösningsfokuserad är egenskaper du aktivt använder. Stora krav ställs på förmågan att samarbeta inom organisationen liksom att självständigt driva aktiviteter och ansvar inom området.

Stor vikt kommer att läggas vid din förmåga att driva utveckling, förhållningssätt och personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap är ett villkor för en del av tjänsterna eftersom några av anställningarna är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Intervjuer kommer att genomföras i Borlänge, Solna och Göteborg.

Thomas Dovander representerar projektet och är därför kontaktperson i denna rekrytering

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp