VALT JOBB

Distriktstekniker Hönö och Sa Boshuslän


Ansök här

Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor.

Vill du arbeta som distriktstekniker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi. Verksamheten drivs i bolagsliknande form, som en resultatenhet i verket. De 70 vägfärjorna genomför årligen 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Färjerederiet ligger i framkant med en tekniskt kvalificerad och digitaliserad arbetsplats.

Söker du en vardag som kombinerar fartygsteknik med struktur och ledarskap? Det kan vi erbjuda! Distriktstekniker i Färjerederiet är ett tekniskt arbete som blandar både administration, arbetsledning och att få hugga i med skruvande när det behövs.
Du jobbar i distriktets ledningsteam i ett nära samarbete i med distriktschefen, med centrala teknikavdelningen och med våra operativa besättningar. 

Vi söker två kommunikativa tekniker som tycker det är roligt att interagera med människor och med intresse för planering och uppföljning av underhållsarbete på fartyg. Du är huvudansvarig för att maskinellt underhåll och erforderlig service utförs på färjor, landanläggningar och vaktstuga inom distriktet. Distriktsteknikern planerar, tillsammans med distriktschef och rederiingenjörer, framtida renoveringar, motorbyten och dylikt samt lägger beställningar och följer upp fakturor. Det är din uppgift att se till att brister som uppstår mellan varvsbesöken blir avhjälpta, såväl med interna som inhyrda resurser.
Vidare deltar du i arbetet med budget, underhåll, varvsbesök och besiktningar samt är distriktets kontaktperson mot teknikavdelningen. Du säkerställer att underhållssystemet är uppdaterat och att material för arbeten finns på plats samt rutiner och dokumentation är uppdaterat.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning och flerårig teknisk yrkeserfarenhet alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd och bemöter andra med respekt
  • har stor erfarenhet av underhållssystem så som Amos
  • har en god administrativ- och organisatorisk förmåga 
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från sjöfartsnäringen

Tester kan komma att bli aktuellt i urvalsprocessen.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp