VALT JOBB

Employer Branding Specialist / HR-specialist


Ansök här

Vill du arbeta som Employer Branding Specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom vår centrala funktion HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens och på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt, operativt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket. Vi bidrar med stöd och styrning inom HR-området till hela organisationen och dess chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Vårt uppgift är även att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för nuvarande och framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang.

Låter det spännande? Inom Avdelning Kompetensförsörjning arbetar vi operativt och strategiskt med frågor som gör att vi kan attrahera, rekrytera, behålla och utveckla medarbetare. Vi anser att våra medarbetares kompetens är vår främsta resurs. Det är vårt uppdrag att lyckas kompetensförsörja Trafikverket med den kompetens vi behöver för att nå våra mål på kort- och lång sikt.

Vi erbjuder dig en bred och varierande roll som Employer Branding Specialist / HR-specialist. I rollen ansvarar du för att planera, anordna, koordinera, genomföra och följa upp mässor och event som har till syfte att stärka Trafikverkets varumärke. Vi står inför en spännande resa, där vi just nu utvecklar vår employer branding strategi. I denna roll har du en möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Rollen innebär bland annat att:

  • Förbereda och genomföra event mot högskolor och universitet i syfte att marknadsföra Trafikverket samt stärka vårt varumärke.
  • Anordna, koordinera och delta på mässor som har till syfte att marknadsföra Trafikverket som arbetsgivare.
  • Genomföra event på våra kontor och Stora projekt, vilket kan vara mingelevent, studiebesök och föreläsningar.
  • Upprätthålla och utveckla kontakt och samarbete med gymnasieskolor, högskolor och universitet.
  • Koordinera och samordna Trafikverkets studentinitiativ, exempelvis deltagande på arbetsmarknadsdagar och examensarbeten.
  • Ha en dialog med kandidater, verksamhet och andra aktörer gällande talanghantering.

Tjänsten passar dig som trivs med att samordna och planera event, skapa nätverk och utveckla nya forum för marknadsföring. Uppdraget startar med en introduktion tillsammans med vårt kunniga team som består av HR-strateger, HR-specialister och kommunikatörer. Rollen innefattar budgetansvar för event och material.

Vi söker dig som

  • har en högskoleutbildning med inriktning mot HR, marknadsföring, kommunikation eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska

Det är meriterande om du har tidigare relevant erfarenhet inom Employer Branding arbete (arbetsgivarprofilering) och erfarenhet av att samordna event/mässor eller dylikt. Då rollen innebär att man behöver transportera mässmaterial till olika platser, ser vi gärna att du har körkort för personbil.

Som person inger du förtroende och är du en god relationsbyggare som bygger nya samt vårdar befintliga nätverk. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till din mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Vidare har du en förmåga att planera, prioritera och strukturera ditt arbete självständigt. Du drivs av att levererar resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.

Resor inom Sverige förekommer frekvent i samband med mässperioder (höst och vår).

I denna rekryteringsprocess kommer urval att göras löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Intervjuer planeras till den 12 och 14 december 2018 i Stockholm. Tester förekommer som en del av denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp