VALT JOBB

Fleet manager, Stockholm


Ansök här

Hector Rail söker en Fleet Manager

Hector Rail är ett privatägt järnvägsföretag som erbjuder tågtransporter till kunder såsom industri, speditörer och andra järnvägsoperatörer på den europeiska marknaden. Med utgångspunkt från en stark finansiell plattform designar vi moderna, hållbara, kreativa, kvalitativa och effektiva lösningar som skapar värde för våra kunder.

300 engagerade medarbetare och 100 lokomotiv levererar imponerande 7,2 miljoner tågkilometer per år i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Vår ambition är att våra medarbetarens sammansättning ska präglas av mångfald.

Sedan november 2016 är även GB Railfreight en del av Hector Rail Group. För mer information om GB Railfreight, besök gärna: http://www.gbrailfreight.com/

Redo för en ny utmaning?

Engineering (Rolling Stock) är företagets fordonsavdelning och sysselsätter ett tiotal personer med att hyra in, köpa och underhålla lok och vagnar i trafik i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Att arbeta hos Hector Rail innebär ett internationellt och omväxlande arbete på ett spännande och snabbväxande företag med starka ägare. Karaktäristiskt för Hector Rail är ett decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar.

Hur ser rollen ut?
I rollen som Fleet Manager kommer du:

  • Vara den naturliga kontaktpersonen internt och externt för allt som handlar om loken inom ditt ansvarsområde
  • Ansvara för fordonens underhållsplaner och dokumentation
  • Följa upp driftstatistik
  • Planera och följa upp större underhåll
  • Uppdatera våra underhållssystem
  • Kontakt med olika verkstäder
  • Sakgranska verkstadsfakturor

Vem är du?

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av fordonsunderhåll, gärna från järnvägsbranschen eller annan relevant bransch. Du har en teknisk högskoleexamen, en god förståelse och ett intresse för ekonomi samt logistik och är som person analytisk.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, kunskaper i tyska är mycket meriterande för rollen. Du inspireras av att få vara med och utveckla rutiner i en dynamisk företagskultur med höga ambitioner. I kontakt med leverantörer är du både kommunikativ och professionell och därför en tydlig kravställare.

Som person har du integritet i din arbetsroll, god samarbetsförmåga och en vilja att vara med och utveckla bolaget och branschen. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter och vi ser gärna att du har ledaregenskaper samt att du vill jobba kreativt och innovativt och ta järnvägen till nästa nivå.

Tjänstens placering är i Danderyd. Utrikes och inrikes resor förekommer i mindre omfattning.

Vi tillämpar månadslön med individuell lönesättning.

Information om tjänsten lämnas av Thomas Medzech, thomas.medzech@hectorrail.com

Maila din ansökan till: job@hectorrail.com så snart som möjligt men senast 21 december. Skriv Fleet Manager i ämnesraden. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstidens sista dag.

Stockholm

Hector Rail

Ansök senast 2018-12-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp