VALT JOBB

Funktionsansvarig Arbetsmiljö (1)


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig! Vi söker dig som vill jobba i projekt E4 Förbifart Stockholm som är ett projekt i byggskedet där arbetsmiljöarbetet är en central del. Projektet E4 Förbifart Stockholms prognos är 34 miljarder i 2018 års prisnivå.

Projekt E4 Förbifart Stockholms projektstöd söker en funktionsansvarig för funktionen arbetsmiljö. Så här säger en av våra funktionsansvariga om arbetet: "Det är roligt att få arbeta med strategiska frågor och kunna påverka utfallet långt fram i tiden samtidigt som jag får vara specialist och dyka ner i de operativa frågorna här och nu." Funktionen ansvarar för området byggarbetsmiljö. Gruppen består idag av sex arbetsmiljöspecialister. I rollen som funktionsansvarig arbetsmiljö ingår du i projektstöds ledningsgrupp. Du har ett nära samarbete med övriga funktionsansvariga i projektet. Du arbetar med att ta fram övergripande styrning och handlingsplaner, identifiera utvecklingsområden, samordna pågående uppdrag samt driva och följa upp arbetet. I ditt dagliga arbete planerar, leder och styr du det operativa arbetet inom funktionen. Andra viktiga arbetsuppgifter som ingår är resurssättning inom funktionen och att säkerställa att E4 Förbifart Stockholms delprojekt i projektering och produktion har kompetens att hantera byggarbetsmiljöfrågorna. Du kommer även att ingå i Stora projekts kompetensnätverk och delta i utveckling av vårt ledningssystem, implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets stora investeringsprojekt. Organisatoriskt tillhör du avdelningen verksamhetsstyrning men du arbetar i projekt E4 Förbifart Stockholm, där du leder specialister och samarbetar med projektledning.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område, alternativt utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
  • har flera års erfarenhet av ledarskap, antingen som linjechef, arbetsledare, uppdragsledare eller projektledare
  • har erfarenhet av bygg- eller anläggningsbranschen eller andra stora organisationer med liknande verksamhet

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av rollen som beställare
  • har erfarenhet av riskhantering och ledningssystem
  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning

Vi söker dig som vill driva och leda. Du har förmåga att se helhet, förstår vikten av samordning och prioritering och har förmåga att få grupper att arbeta tillsammans. Du har också lätt för att bygga relationer och tycker om att samarbeta med olika typer av människor.

Intervjuer kommer att ske löpande, men sensat under första halvan av januari.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Sundbyberg

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp