VALT JOBB

GOP-specialist


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som GOP-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

I rollen som specialist inom godkännandeprocessen ingår du i en nationell stödfunktion för vår investeringsverksamhet.

Du kommer att arbeta med Transportstyrelsens godkännandeprocess och fungerar som projektstöd för de projektmedarbetare som handlägger processen. Tillsammans med ett team av kollegor kvalitetskontrollerar du projektens ansökningshandlingar.

I den här spännande rollen arbetar du med att initiera och genomföra projektstödsförberedande arbete för den interna hanteringen av godkännandeprocessen. Det kan t.ex. innebära utveckling av arbetssätt, regelverk och rutiner. Det finns även möjlighet att delta i eller driva FOI-arbeten.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation så är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Placeringsort: Luleå eller Umeå

Vi söker dig som

  • har högskole- eller universitetsexamen (minst 180 hp/120 p) med inriktning mot processtyrning, teknik eller juridik, alternativ har du annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har mångårig erfarenhet av godkännandeprocesser eller kvalitetsarbete
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom Transportstyrelsens godkännandeprocess för järnväg
  • har erfarenhet från processen Tekniks Säkerhetsstyrning (TSS)
  • har erfarenhet av signal-, elteknik, elförfattningskunskap
  • har erfarenhet av arbete med utvecklingsprojekt inom järnväg
  • har god juridisk kunskap inom området

Som person är du analytisk, strukturerad och självgående. Du är flexibel och kommunikativ samt har god samarbetsförmåga. Du har goda språkkunskaper, både muntligt och skriftligt, i såväl svenska som engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Bifoga gärna ditt examensbevis i din ansökan.

Intervjuer kommer hållas i Luleå vecka 47-48.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp