VALT JOBB

HR-specialist (1)


Ansök här

Vill du arbeta som HR-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Som HR-specialist inom vår rekryteringsenhet arbetar du som konsultativt stöd till våra chefer i rekryteringsprocessens samtliga moment, från kravprofil till anställningsbeslut. Eftersom Trafikverket har över 150 olika yrken är arbetet omväxlande, lärorikt och framförallt roligt! Dina kontaktytor blir rekryterande chefer i alla Trafikverkets verksamhetsområden liksom HR-partners, HR-chefer etc. I Göteborg arbetar du nära kontorets fem andra rekryterare. För att utvecklas och driva ständiga förbättringar sker också ständigt utbyte med Trafikverkets andra rekryterare som är placerade runtom i landet. 

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning personal- eller beteendevetenskap eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • har erfarenhet av att ha arbetat med kompetensbaserad rekrytering i offentlig sektor
  • har stor kännedom om och erfarenhet av rekryteringsprocessens alla delar
  • har vana att arbeta i någon typ av rekryteringssystem

Det är meriterande om du

  • arbetat med rekrytering i organisationer som använder sig av testverktyg, företrädelsevis MAP, Matrigma och Mint

Rollen som HR-specialist ställer krav på god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är en person som har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. 

Tjänsten är ett vikariat från 2019-01-01 till och med 2020-01-01.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp