VALT JOBB

HR-specialist (2)


Ansök här

Vill du arbeta som HR-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Trafikverket arbetar för att "göra Sverige närmare" och en nyckel i det arbetet är att vi lyckas rekrytera in rätt medarbetare. Eftersom vi befinner oss i den expansiva anläggningsbranschen där projekten är komplexa och utmaningarna många behöver vi en rekryteringsverksamhet som kännetecknas av kvalitet, aktivitet och kreativitet. Vi söker nu dig som vill och kan bidra till effektfulla rekryteringar!

Som HR-specialist är du en konsultativ och rådgivande partner till våra chefer. Du driver specialist- och chefsrekryteringar inom alla våra affärsområden, så som IT, samhällsplanering, teknik, ekonomi och säkerhet. Du kan även gå in som projektledare i våra större rekryteringsprojekt, vilket innebär en mer koordinerande roll. Förutom Trafikverkets chefer så är dina kontaktytor även HR-partners och Trafikverkets övriga rekryterare. Genom att ha ett transparent arbetssätt och ett stort erfarenhetsutbyte inom enheten stärks vi i vår profession - både som grupp och som individer. Inom enheten finns även administrativ personal som har till syfte att stötta och avlasta våra rekryterare.  

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning personal- eller beteendevetenskap eller annan inriktning som vi bedömer relevant.
  • har erfarenhet av att framgångsrikt drivit specialist- och chefsrekryteringar utifrån kompetensbaserade metoder
  • har en god analytisk förmåga och förstår snabbt olika funktioner och verksamheter - vilket är en förutsättning för att kunna föra konstruktiva samtal med chefer och kandidater.

Som person är du omvärldsfokuserad och vill utmana dig själv och våra arbetssätt utifrån nya idéer och lösningar inom rekryteringsområdet.  

I din kommunikation är du lyhörd, pragmatiskt och har hög integritet. Du har höga ambitioner för dig själv och din arbetsgivare och du har en stark drivkraft att bidra till att vi som organisationen når våra mål.

 

Resor förekommer i denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp