VALT JOBB

Inköpare (1)


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Vi erbjuder dig en inköpsroll i en av Sveriges största beställarorganisationer. Som inköpare har du en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. I rollen säkerställer du att försörjningen av varor och tjänster till Trafikverket sker på ett hållbart och rättssäkert sätt, till rätt kvalitet och till lägsta möjliga totalkostnad.

Tjänsten innefattar operativt inköp och upphandling. Det innebär bland annat att genomföra förnyade konkurrensutsättningar och mindre upphandlingar samt hantera andra typer av avrop från ramavtal på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt, i enlighet med Trafikverkets regelverk och strategier. En stor del av arbetet innebär således att säkerställa efterlevnad av externa föreskrifter och regler. Förutom affärsstöd i samband med specifika avrop och upphandlingar, ansvarar funktionen även för support till Trafikverkets interna beställare vid inköpsfrågor vad gäller val av ramavtal och hantering av bland annat beställningssystemet. Arbetet omfattar även att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och inköpsprocessen. Uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del av vårt arbete.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom inköp och/eller utbildning inom ekonomi, juridik om minst 180/120 hp alternativt annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet inom inköpsarbete
  • har aktuell erfarenhet från kommersiellt arbete med kontrakt, offerter och anbud från privat eller offentlig sektor.

För att trivas i rollen som inköpare krävs att du har ett affärsinriktat förhållningssätt och ett kund- och resultatorienterat arbetssätt. Som person är du initiativtagande, drivande och arbetar strukturerat för att leverera goda resultat i en verksamhet som ständigt utvecklas. Stora krav ställs på samarbete internt och externt. Då tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter är det viktigt att du som person är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Vi ser med fördel att du som söker vill utvecklas i rollen och ta på dig mer avancerade uppdrag med tiden.

Tester kan komma att användas i urvalsprocessen. 

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp