VALT JOBB

Kapacitetsanalytiker


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Har du ett stort intresse för trafikfrågor och ett intresse att utvecklas vidare inom detta område? Vi söker nu en kapacitetsanalytiker med inriktning vägtrafik till vårt Expertcenter. Du kommer att bli en del av ett litet och nära team som arbetar med trafikprognoser, trafikanalyser samt kapacitetsanalyser inom vägtrafikområdet. I arbetsuppgifterna ingår att: - Genomföra kapacitetsanalyser för vägtrafik baserat på tillgänglig statistik och kunskap om nuvarande och framtida trafikflöden - Ta fram riktlinjer, system och modeller för kapacitetsanalys och trafiksimulering inom vägtrafikområdet. - Ge expertstöd vad gäller trafikanalyser, bland annat som underlag till Trafikverkets granskning/remisser/yttranden kring kommuners detaljplaner. - Initiera och deltar i framtagande av ny kunskap bland annat genom forskning kring vägkapacitet, följa nationellt och internationellt arbete inom området.

Vi söker dig som - har högskoleutbildning minst 240 HP med inriktning, logistik, teknik, fysisk planering, trafikplanering, trafikmodeller eller annan relevant utbildning. - har erfarenhet av att göra kapacitetsanalyser inom vägtrafikområdet - har erfarenhet av att arbeta med metodik för samt genomförande av trafikanalyser - har erfarenhet av att arbeta med mikro- och/eller mesosimuleringsmodeller för vägtrafikanalyser. Det är meriterande om du - har erfarenhet av att arbeta med metodik för genomförande av trafikprognoser - har erfarenhet av att arbeta med Sampers-systemet Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har också god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har även förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter

Intervjuer kommer att hållas 24 augusti. Har du frågor om tjänsten, finns rekryterande chef tillgänglig under vecka 31-32.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Frågor? Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp