VALT JOBB

Kommunikatör media (vik)


Ansök här

Vill du arbeta som Kommunikatör media (vik) i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Stockholm - Öst ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

Vi söker nu en mediekommunikatör för ett vikariat på avdelningen Stockholm - Öst. Vikariatet innebär en tjänst på 100 % från 1 jan till 31 mars och därefter en tjänst på 50 % från 1 april till 30 juni, med möjlighet till förlängning.

Som mediekommunikatör hjälper du journalister att finna relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att identifiera befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia samt arbete kring medieanalys.

Du arbetar proaktivt tillsammans med andra kommunikatörer för att planera och nå ut med information kring våra uppdrag.


Uppdraget innebär att både ingå i Trafikverkets pressjour och att arbeta proaktivt och strategiskt med media i regionen. Som mediekommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

Vi söker dig som:

  • har en högskoleutbildning inom journalistik eller kommunikation eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • ett par års erfarenhet av eget arbete som journalist eller kommunikatör (gärna kopplat till media/mediakontakter)
  • har god kunskap om medias uppdrag

Det är meriterande om du:

  • har vana av att arbeta proaktiv med planerad mediakommunikation
  • har vana att jobba integrerat med digitala kanaler i din kommunikation

Då uppdraget innebär mycket kontakter internt och externt krävs det att du har en god kommunikativ förmåga och är en relationsbyggare. Vi ser även att du bör ha ett självständigt driv och gillar högt och lågt och kan anpassa dig till olika miljöer och situationer.

Att leverera resultat och arbeta effektivt är naturligt för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

Intervjuer kommer att ske på Trafikverkets kontor i Solna Strand; 19-20 december.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp