VALT JOBB

Kommunikatör (vik)


Ansök här

Vill du arbeta som Kommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Kommunikation Stockholm/Öst ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna externa kontakter.

Vi är 40 kommunikatörer på avdelningen och du kommer ingå i team med kommunikatörer, presskommunikatörer och kommunikationsansvariga som alla jobbar med regionens kommunikationsuppdrag, såsom planerings-, investerings- och underhållsprojekt.

Vi söker nu en Kommunikatör för ett vikariat för tiden ca 1 april 2019 till preliminärt 31 mars 2020.


Kommunikatören analyserar, planerar, genomför, följer upp och utvärderar kommunikationsstöd till verksamheten i linjen, i projekt och/eller via kanaler.

Kommunikationsstödet kan omfatta strategiskt, taktiskt och operativt arbete. Det kan inkludera såväl interna som externa kommunikationsinsatser genom projektledning, rådgivning, omvärldsbevakning, behovsanalys, målgruppsanalys, formulering av kommunikationsmål och strategier, budskapsutformning, kanalval, genomföra kommunikationsaktiviteter, textförfattande, fotografering, redaktörskap, webbpubliceringar, arbete med sociala medier och digitala kanaler och utvärdering.

Kommunikatören ansvarar för att kommunikationsaktiviteterna hålls inom givna ramar, budget och tidplan.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som anses likvärdig
  • har goda kunskaper inom Officepaketet
  • har goda kunskaper inom webbpubliceringsverktyg (Episerver)
  • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska
  • har vana att målgruppsanpassa innehåll via olika kanaler, digitala såväl som traditionella

Meriterande är:

  • erfarenhet av att ingå i redaktionellt arbete för t.ex. sociala medier
  • erfarenhet av projektkommunikation i en större organisation

 

Rollen kräver att du snabbt kan sätta dig in nya uppgifter och att du självständigt kan analysera och företräda och prioritera de mest effektiva kommunikationslösningarna med en hög grad av helhetssyn. Eftersom rollen innebär att kunna sätta sig in i frågor inom många olika verksamhetsområden är de personliga egenskaperna viktiga vid rekryteringen.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp