VALT JOBB

Kvalificerad Controller (1)


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Kvalificerad Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Har du ett stort intresse för verksamhetsstyrning, utmanas av att bygga upp något nytt och trivs i en kommunikativ roll där du får ta mycket initiativ? Då ska du definitivt söka tjänsten som kvalificerad Controller hos Trafikverket!

Nu ersättningsrekryterar och förstärker avdelning Verksamhetsstyrning, enhet Ekonomi med ny medarbetare. Avdelningen är en stabsavdelning inom Verksamhetsområdet Planering som arbetar med lednings- och styrningsfrågor, såsom strategisk och taktisk styrning, verksamhetsplanering, uppföljning samt utveckling av processerna och leveranserna inom området. I tjänsten arbetar man övergripande nationellt inåt verksamhetsområdet och samarbete sker även med övriga nationella styrningsfunktioner på Trafikverket.

Tjänsterna som kvalificerad Controller på Verksamhetsområde Planering innefattar styrning och stöd till främst verksamhetsområdets ledning men också genom verksamhetsstyrnings-funktionerna som finns regionalt och på nationella avdelningarna. I enhetens arbetsuppgifter ingår bla att stödja verksamhetsområdets ledning i uppföljning och analys av verksamhetens resultat, mål och överenskommelser för all verksamhet som Verksamhetsområde Planering ansvarar för. I uppdraget ingår att effektivisera arbetssätt inom styrprocessen.

Inom Trafikverket håller vi på att etablera styrning utifrån de effekter i samhället vi vill skapa och det värde det ger medborgare och näringsliv. Verksamhetsområdet ansvarar för effektområdena Kapacitet, Användbarhet, Säkerhet samt Miljö och Hälsa för hela Trafikverket. Vi söker nu en medarbetare som ska arbeta med styrning och stöd inom dessa områden. Det innebär att man är aktiv i alla enhetens leveranser. I tjänsten ingår även att styra och följa upp verksamheten utifrån kontoslag.

Tjänsten ingår i befintlig grupp med sex stycken andra kvalificerade controllers och ett arbete pågår med att optimera arbetsuppgifter och ansvar.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av övergripande controllerarbete
  • har erfarenhet av att ha samordnat verksamhetsplanering och uppföljning inom en större avdelning/region eller organisation
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Det är meriterande om du

  • arbetat med styrning av verksamheten utifrån mål och överenskommelser samt effekter
  • har kunskap/erfarenhet inom investerings- och underhållsverksamhet
  • har arbetat med Agresso.

Som person har du god analys/problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god förmåga att planera och strukturera. Du har även ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Då arbetet under vissa perioder har tydliga arbetstoppar och många tidsatta leveranser krävs det att du kan hantera detta. Kollegor är placerade i Borlänge, Västerås, Solna, Jönköping och Karlstad. Därför är samarbete på distans viktigt att kunna hantera.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp