VALT JOBB

Kvalificerad Inköpare (3)


Ansök här

Vill du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch? Vi stärker vår inköpsorganisation ytterligare för att kunna lägga mer fokus på leverantörsmarknaden. Hos oss på Trafikverket finns en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 50 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har du unika möjligheter att påverka branschens effektivitet och bidra till ökad produktivitet och innovationsgrad. Om du brinner för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta är det här rätt plats för dig!. Inom Inköp och logistik arbetar nära 250 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva. Vi växer och får bredare uppdrag, därför fortsätter vi att rekrytera fler blivande kollegor som kan leva upp till våra ledord Pålitliga, Engagerade och Modiga. Vi kan erbjuda dig stora möjligheter till personlig utveckling.

Som kvalificerad inköpare är ditt uppdrag att göra smarta affärer åt Trafikverket och staten/medborgarna. Du är ett professionellt affärsstöd, samordnar inköpsstrategiarbetet, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Du kommer att vara drivande i affärens alla skeden, från val av affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

 • att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter avseende nya investeringar samt underhåll av väg och järnväg. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet.
 • att vara delaktig i utveckling av processer och rutiner, t ex nationellt kategoristrategiarbete.
 • att arbeta med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling.
 • att vara aktiv i dialogen med leverantörsmarknaden och bidra till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation.

För rätt person finns möjligheten att ta ett större inköpsansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Placeringsort: Luleå

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom inköp, teknik, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocesser, exempelvis från en roll som strateg, inköpare/upphandlare, projekt-/uppdragsledare eller jurist

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper i LOU/LUF och AB/ABT
 • har några års erfarenhet av entreprenadprojekt samt entreprenad- och konsultupphandlingar
 • har några års erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
 • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
 • har arbetat med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete
 • har ledarerfarenhet
 • har god vana av att förhandla

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv. Rollen som kvalificerad inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Urvalstester kan bli aktuellt i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer kommer ske löpande och påbörjas den 15 november. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp