VALT JOBB

Doktorand i Infrainformatik, inriktning järnvägssystem


Ansök här

Doktorand i Infrainformatik, med inriktning mot järnvägssystem Norrköping

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn

Linköpings universitet ledigförklarar en, eller flera, anställningar som Doktorand i Infrainformatik, med inriktning mot järnvägssystem med placering vid Institutionen för teknik och naturvetenskap, Campus Norrköping.

Arbetsuppgifter

Det satsas på järnväg som aldrig förr i Sverige. Nya banor, stationer och terminaler planeras och byggs, medan andra byggs om och rustas upp för framtida trafik. Här får du vara med och utveckla trafikplaneringsprocessen tillsammans med ett starkt forskarlag och i samarbete med RISE, VTI, Trafikverket och KAJT. Inom ramen för detta initiativ behöver vi anställa en eller flera doktorander.

Målet är att utveckla matematiska modeller som beskriver hur olika processer vid stationer och trafikledningscentraler leder till att tåg blir fördröjda och hur kapacitetsplaneringen kan förbättras. Modellerna ska kunna användas som beslutsstöd vid utformning av stationer och planering av trafik och trafikledning. Målet är att förbättra tidhållningen och i förlängningen att tågtrafiken blir effektivare, säkrare och att tåg blir attraktivare som färdmedel. Mer information om detta initiativ finns här: https://liu.se/forskning/kollektivtrafik-och-jarnvag/var-med-och-forska-fram-battre-jarnvag

Den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin forskarutbildning. En doktorand får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 procent av full arbetstid.

Behörighet

Du har civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du är intresserad av matematisk programmering och modellutveckling, är analytiskt lagd, har erfarenhet av programmering och är öppen för nya utmaningar. Erfarenhet från tillämpning av operationsanalysmodeller och kunskaper om järnvägssystem är meriterande. Goda kunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga, krävs. Det är även meriterande med goda kunskaper i svenska, både skriftliga och muntliga.

Behörig till anställning som doktorand är bara den som antas eller redan har antagits till forskarutbildning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Förordnandetid

Den första anställningen får gälla högst ett år. Anställningen får förnyas. En person får vara anställd som doktorand under sammanlagt högst åtta år. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Lön

Ingångslön för innehavare av doktorandanställning regleras utifrån en för institutionen lokalt avtalad lönestege.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökningsförfarande

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 10 januari 2021. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Lika villkor

Flertalet av våra doktorander inom ITN är män, därför ges kvinnor företräde vid tillsättning av denna anställning, vid i huvudsak lika meriter i övrigt.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Anders Peterson, Biträdande professor

004611363107

anders.peterson@liu.se

Martina Klefbeck, HR partner

011-363166

martina.klefbeck@liu.se

Hjälp för sökande

För att söka jobb hos Linköpings universitet fyller du i ett ansökningsformulär, svarar på eventuella frågor samt bifogar efterfrågade bilagor. Vi använder oss av ett elektroniskt rekryteringsverktyg.

Observera att din ansökan måste vara registrerad senast klockan 23.59 på angiven sista ansökningsdag.

Bedömning av din ansökan

För att underlätta vår bedömning av din ansökan använder vi en elektronisk ansökningsblankett. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i formuläret noggrant.

Frågor om innehållet i den utlysta anställningen

Om du har frågor om den utlysta anställningen, var vänlig kontakta någon av de angivna kontaktpersonerna i den specifika annonsen.

Ett användarkonto ger överblick

Vill du skapa ett användarkonto innan du skickar in din ansökan klickar du på knappen "Logga in eller registrera dig" som finns ovanför listan med lediga jobb. När du har ett konto slipper du fylla i dina personuppgifter varje gång du vill skicka in en ansökan. På kontot får du också överblick över dina ansökningar. Kom ihåg att uppdatera ditt konto, om några uppgifter förändras.

Tekniska problem

Om det uppstår tekniska problem i samband med din registrering av ansökan, var vänlig kontakta support.reachmee@liu.se. Supporten har öppet kl 09.00-15.00, måndag-fredag.

Skicka in ansökan på annat sätt

Vi önskar och uppmanar att du i första hand skickar in din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg. Om du inte har möjlighet att göra det har du rätt att skicka din ansökan via e-post eller vanlig post. Ansökan skickas då i första hand elektroniskt med bifogade handlingar i pdf-form till registrator@liu.se. I andra hand till:

Registrator

Linköpings universitet

581 83 Linköping

Behandling av personuppgifter när du söker jobb hos oss

Information om behandling av personuppgifter vid rekrytering

Vägledning för sökande vid dokumentation av pedagogisk skicklighet

Vid Linköpings universitet lägger vi stor vikt vid den sökandes pedagogiska skicklighet. För att din pedagogiska skicklighet ska kunna bedömas krävs en tydlig redovisning och dokumentation. Därför har vi tagit fram en vägledning för dig som söker en läraranställning eller ansöker om kompetensprövning för befordran.

Till vägledning för sökande vid dokumentation av pedagogisk skicklighet (pdf)

Fackliga kontaktpersoner

Saco-S-rådet

Lärare, doktorander

Krzysztof Marciniak

011-36 33 20

krzysztof.marciniak@liu.se

Teknisk och administrativ personal, bibliotekspersonal

Eva-Lisa Granath

013-28 19 16

eva-lisa.h.granath@liu.se

Läkare

Karin Björnström Karlsson

010-103 00 00

karin.bjornstrom-karlsson@liu.se

OFR/ST/S

Lärare, forskare, doktorander, övriga

Ingo Hölscher

013-28 40 15

ingo.holscher@liu.se

Teknisk och administrativ personal, bibliotekspersonal

Slave Saveski

011-36 32 62

slave.saveski@liu.se

Ingo Hölscher

013-28 40 15

ingo.holscher@liu.se

SEKO, Facket för Service och Kommunikation

Rosmarie Dahlström

013-28 68 89

rosmarie.dahlstrom@liu.se

Norrköping

Linköpings universitet

Ansök senast


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp