VALT JOBB

Lokförare Älmhult


Ansök här

Lokförare, Älmhult

Green Cargo bär tillväxten, välfärden och jobben på företagets hjulaxlar. Green Cargo är logistikföretaget som bland annat kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Pålitligt, tryggt och på utsatt tid.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Vi har 360 lok och 5000 vagnar.

Green Cargo jobbar mot visionen Järnvägslogistik i världsklass och söker därför medarbetare som vill vara med på den resan. Hos Green Cargo har du tillgång till förmåner som till exempel friskvård, kompetensutveckling och möjlighet till avancemang inom företaget.  Läs mer på www.greencargo.com.

Arbetsuppgifter

Vi söker ansvarsfulla och självgående lokförare till Älmhult. Eftersom vi har stor andel växling i Älmhult måste du gilla att växla lok och vagnar. Lokförartjänst ingår också i arbetet. Vi befinner oss i en expansiv fas och behovet av nya medarbetare ökar, med anledning av det söker vi nu efter duktiga lokförare. Tjänsten avser heltidsanställning i ett fritt och omväxlande arbetsområde. Den största delen av arbetet utförs tidiga morgonpass men även dagtid såväl som kvällstid förekommer samt helgarbete.

Din uppgift är dels att köra godståg, dels att växla vagnar in och ut. Vi söker Dig med ett genuint teknikintresse som inte är rädd för att ”skita ner dig” om så skulle behövas. Du är självgående, lugn och stabil och har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter.

Din bakgrund och personliga egenskaper

Du har formell kompetens som lokförare och avslutad YH-utbildning bakom dig. Om du dessutom har erfarenhet från att köra godståg eller har utbildning som radioloksoperatör, är detta meriterande.

Som person sätter du säkerheten främst och har en välutvecklad förmåga att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har stor förmåga att ta egna initiativ för att lösa problem som kan uppstå. Då arbetet många gånger kan vara fysiskt krävande är det viktigt med en god hälsa.

Du kommer att ingå i ett sammanhållet arbetslag med många yrkeskunniga och erfarna medarbetare. Att du trivs med att arbeta tillsammans med andra ser vi som en självklarhet. Du är inte rädd för att ta i där det behövs och är envis för att avsluta de påbörjade uppgifterna i sin helhet.

 

Vi söker dig som har:

  • Förarbevis
  • Några års yrkeserfarenhet som lokförare
  • Körkort B
  • Goda kunskaper i svenska, av säkerhetsskäl
  • Högt säkerhetstänk

Utbildning hos Green Cargo

Du kommer att genomgå en behovsanpassad utbildning och ev. lokutbildning. Utbildningen innehåller såväl teori som praktik och examination.

Anställningsvillkor

Förutom att vi erbjuder lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal, kan våra medarbetare själva påverka sina arbetstider, har möjlighet till friskvårdsbidrag, stöd och support från en väl fungerande organisation och ett gott kamratskap. Kontinuerlig fortbildning såväl som lagstadgade läkarundersökningar är självklara återkommande förmåner hos oss.

För att kunna arbeta i säkerhetstjänst måste du bli godkänd för de medicinska krav som ställs. För allt arbete i säkerhetstjänst krävs att du uppfyller de lagstadgade medicinska kraven. För mer information kring dessa, se: http://www.transportstyrelsen.se/sv/jarnvag/Lokforarkorkort/Trafikmedicin/. Före en eventuell anställning kommer du att genomgå läkarundersökning med drogtest.

Start: Enligt överrenskommelse

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning (initierad av provanställning)

Plats: Älmhult

Ansökan

Intresserad? Skicka in din ansökan omgående! Vänligen uppge var och när du erhållit din lokförarutbildning. Har du frågor, mejla gruppchef Anders Hansson på anders.hansson@greencargo.com eller HR Business Partner Caroline Allansson, caroline.allansson@greencargo.com.

Välkommen med din ansökan!

Älmhult

Green Cargo

Ansök senast


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp