VALT JOBB

Medarbetare inom punktlighetsanalys


Ansök här

SJ söker medarbetare inom punktlighetsanalys

Gillar du komplexa problemställningar och vill jobba i en framtidsbransch som har stor betydelse i många människors vardag? Då kanske du är vår nya medarbetare som Punktlighetsanalytiker på SJ AB. Vi söker dig med intresse för statistisk analys och uppföljning av produktionsdata. Tjänsten innebär att samarbeta såväl internt som externt med bland annat Trafikverket och andra operatörer.

Fakta om tjänsten

Roll: Punktlighetsanalytiker           

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningsgrad: Heltid

Arbetsplats/placering: Stockholm      

Tillträde: Enligt ÖK         

Sista ansökningsdag: 2018-10-14  

Arbetsuppgifter

Som punktlighetsanalytiker ingår du i en arbetsgrupp där du arbetar nära punktlighetsledaren på SJ Trafikledning med att ta fram, sammanställa samt analysera avvikelse- och produktionsdata. Punktlighetsanalytikern ska analysera data avseende punktlighet utifrån olika infallsvinklar och bedöma olika hypoteser om orsaker till opunktlighet. Du kommer även arbeta nära ansvarig Operativ kvalitet med framförallt orsakskoder och uppföljning mot Trafikverket.

Som punktlighetsanalytiker har du en central roll i punktlighetsarbetet på SJ där du bland annat ingår i Punktlighetsrådet, det åligger dig att driva förbättringsaktiviteter avseende förbättrad punktlighet och regularitet. I arbetet skall du även ta fram underlag för störningsplaner kopplat till punktlighet och regularitet. Ett av dina uppdrag är också att skapa rapporter avseende punktlighet.

Utbildning

Högskoleexamen med relevant inriktning. Mycket god kunskap i Excel krävs och kunskap inom databashantering är meriterande. Erfarenhet av tågföring och operativ drift är också meriterande för tjänsten.

Personliga egenskaper

Som person är du; driven, har hög integritet, god samarbetsförmåga, du är analytisk lagd och kan dra slutsatser. Du är en duktig problemlösare med initiativförmåga som är strukturerad och noggrann. Din sociala kompetens bidrar till att skapa goda relationer i organisationen.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. I tjänsten ingår en del tjänsteresor. Tjänsten är placerad på SJs huvudkontor i centrala Stockholm.

Ansökan

Senast den 14 oktober, 2018. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så tveka inte att lämna in din ansökan redan i dag!

 

Ansök nu!

 

Frågor om tjänsten?

Tomas Sibbmark, Chef Trafikledning SJ AB 010-751 52 15

Det här är SJ

SJ är Sveriges första och största tågoperatör- vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Vi söker därför dig som kan hjälpa oss att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi erbjuder alla våra medarbetare tillgång till bra förmåner som till exempel friskvård och motion samt möjligheter till kompetensutveckling för att avancera inom företaget. Läs mer om SJ

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2018-10-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp