VALT JOBB

Miljöspecialist inriktning masshantering och förorenade områden


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill arbeta som miljöspecialist med inriktning på masshantering och förorenade områden i vår investeringsverksamhet.

Vi kan erbjuda dig ett spännande, varierande och utvecklande arbete där du i din roll som specialist ingår i en nationell stödfunktion till vår investeringsverksamhet.

Som specialist är du stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverka till att erfarenheter förs vidare i verksamheten.

Du arbetar i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden och deltar i olika projekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av projekthandlingar och andra underlag är en central del för att säkerställa ställda krav och funktioner i projekten. Tjänsten innefattar även rollen som samordnande specialist inom miljö där det huvudsakliga uppdraget är att samordna miljöarbetet i väg- och järnvägsprojekt.

Du följer utvecklingen och är uppdaterad inom ditt specialistområde samt trafikverkets metoder, mallar, arbetssätt, rutiner m.m. Vi vill också att du ser det som en möjlighet att bidra till utvecklingen genom att identifiera, medverka i eller driva utvecklingsprojekt inom avdelningen.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom miljöområdet, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig.
  • har goda kunskaper inom masshantering och förorenade områden.
  • har mångårig erfarenhet från miljöområdet inom infrastruktursprojekt.
  • har en bred generell miljökompetens och erfarenhet av olika miljöfrågor, gärna i en samordnande funktion.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg och järnväg

Som person har du förmåga att se helheten utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. 

Om du blir aktuell för intervju kommer du att få en inbjudan via e-post. Intervjuer kommer att genomföras i antingen Jönköping eller Malmö den 27/11 samt den 29/11.

 

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp