VALT JOBB

Mottagandekoordinator och AKV samordnare väg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Mottagandekoordinator/AKV samordnare väg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som samordnare för anläggningsspecifika krav väg kommer du att samordna framtagandet av funktionella krav ur ett drift och underhållsperspektiv med berörda parter inom förvaltningen. I dagsläget är arbetet med anläggningsspecifika krav väg ett arbete i projektform för att senare övergå till linjeverksamhet.

Som mottagandekoordinator jobbar du med att koordinera arbetet i samband med mottagande av ansvar, anläggning och förvaltningsdata vilket innebär att du från tidigt skede är Underhålls kontaktperson mot ett investerings- eller reinvesteringsprojekt. Du koordinerar mottagandet inom de förvaltande enheterna, dvs. inom verksamhetsområde Underhåll och övriga berörda verksamhetsområden/central funktioner. Ditt arbete går ut på att säkra att alla förvaltare får rätt förutsättningar i form av digital och fysisk anläggning för att ta emot ansvar, anläggning och förvaltningsdata. Du leder och styr även konsulter i detta arbete.
Arbetet innebär också att följa upp projekten genom att svara på frågor och att hantera avvikelser under projektets gång. Du kommer att arbeta nära de förvaltande enheterna samt tekniska specialister. Väganläggningarna är alltifrån mindre projekt till större med komplexa tekniska system/installationer (belysning, styr- och övervakningssystem, ventilation).

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning på 180 hp (120p) med lämplig inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har arbetat med kravställning av anläggningar eller utredningsarbete
  • har erfarenhet av drift/och underhållsverksamhet

Det är meriterande om du

  • har kännedom om Trafikverkets regelverk och processer

Som person är du målinriktad och har en mycket god problemlösningsförmåga med ett självgående och strukturerat arbetssätt. Du har en mycket god samarbets- och kommunikativ förmåga.

Som en del av urvalsprocessen använder vi oss av rekryteringstester.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp