VALT JOBB

Nyutexaminerade systemvetare


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår

Som nyutexaminerad universitets- eller högskolestudent med IT-inriktning erbjuder vi dig en fantastisk möjlighet att i en dynamisk och levande IT-verksamhet successivt utvecklas inom yrket. Du kommer att arbeta i Trafikverkets IT-system som påverkar vardagen för hela samhället. Det finns stora möjligheter att gå in i en roll som systemanalytiker, testledare eller projektledarroll om det bättre passar ditt intresse och profil.

Inom Trafikverket så hanterar vi alla möjliga sorters IT-system, från enkla men mycket viktiga administrativa system till mycket avancerade realtidssystem. Beroende på ditt intresse och bakgrund har du möjlighet variera och byta områden för att skaffa dig en bredare kompetens.

Som medarbetare hos oss arbetar du bland annat med att förenkla arbetet för Trafikverkets trafikinformatörer och Sveriges resenärer. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med att utveckla och förbättra Trafikverkets olika interna system samt de system som är tillgängliga för samhället inom IT-området. Du håller dig också uppdaterad inom teknik-området för att se om det finns lösningar och utvecklingsmöjligheter som passar just Trafikverket.

Över ett lite längre tidsperspektiv kommer du att kunna välja väg - antingen fortsätter du att bredda dig som generalist eller så spetsar du till din kompetens inom något område. Eller varför inte ledarskap? Kanske är du en av våra framtida chefer inom IT?

Din anställning inleds med sex månaders provanställning. Du erbjuder oss ditt engagemang, liksom din vilja att lära och utvecklas inom systemutvecklingsområdet.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning IT, minst 180 hp som t.ex. systemvetare eller dataingenjör. Du kan också ha en annan utbildning från högskola eller universitet som vi bedömer likvärdig. Din senaste examen får vara högst två år gammal. För att du ska bli anställd gäller att du har tagit ut din examen senast vid anställningstillfället
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Du som person

  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Eftersom vårt koncernspråk är svenska vill vi att du skickar in din ansökan på svenska.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalstestning. Det innebär att du som bedöms uppfylla kvalifikationskraven kommer att få genomföra tester.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp