VALT JOBB

Processmanager IT


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren. Vi söker nu ett antal nya medarbetare till Borlänge och Stockholm. Vill du jobba som processmanager inom IT?

Som processmanager IT kommer du att agera som produktionssättningsledare IT (PSL). Huvuduppgiften är att införa kvalitetssäkrade produktionssättningar i Trafikverkets produktionsmiljö med så lite verksamhetspåverkan som möjligt. PSL har en komplett bild av en förändring i IT-miljön och säkerställer att produktionssättningens alla aspekter bedöms och ses över tillsammans för att undvika oförutsedda kvalitets- och säkerhetsbrister.

Det ingår i arbetsuppgifterna att föra dialog med beställare, tekniker och utvecklare angående leveransaktiviteter, i de fall frågetecken uppstår kring vad som ingår. Föreligger någon risk att produktionssättningen påverkar andra IT-system, lyfter PSL ärendet till ett ändringsråd. PSL planerar arbetsmomenten och fördelar ut dem till de driftgrupperingar som utför respektive jobb. PSL följer upp jobben och ansvarar för att leveransen sker i utsatt tid och med minsta möjliga risk och påverkan på andra IT-system. Vidare ingår kontinuerlig kontakt med beställare och tekniker. Samarbete är en förutsättning för att jobben ska flyta på bra!

För att Trafikverket skall få kvalitet vid produktionssättningar i produktionsmiljön och så få störningar som möjligt är rollen som processmanager väldigt central. Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp inom IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du som söker har flerårig erfarenhet inom IT-området som t.ex. IT-tekniker eller systemutvecklare.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom Change Management från större företag eller offentlig sektor. Vidare är det är meriterande om du har kunskap om ITIL, PM3 och Trafikverkets tillämpning av denna förvaltningsmodell samt erfarenhet av att agera som produktionssättningsledare.

Du kommer att ha många olika kontakter så därför behöver du ha god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är flexibel och kan ändra synsätt och förhållningssätt för att hantera olika situationer. Vidare är du uthållig i ditt arbete och trygg i dig själv som person.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-05-27


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp