VALT JOBB

Projektingenjör (11)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektingenjör arbetar du tillsammans med våra projektledare inom drift och underhåll av väg. Du ansvarar för det administrativa och utgör ett systemstöd till projektledarna där delar av ditt ansvar är att säkerställa att vi följer GDPR och den administration det kräver. Du arbetar dagligen i system med godkännande av fakturor för trafikskador och tar fram underlag till projektledarna avseende uppföljning av underhållsarbeten.

Projekten som du arbetar i innefattar tex. vinterväghållning, återställande efter trafikskador, skötsel vägar och vägslänter, vägmärken och räcken samt vissa mindre reinvesteringsprojekt.

Du bistår projektledaren i interna och externa kontakter med till exempel entreprenörer, allmänhet och kommuner. Du är också en viktig spelare för erfarenhetsöverföringen mellan projektledarna samt i att verka för ett ensat arbetssätt. Vi har nyligen implementerat en ny process för genomförande. I dina arbetsuppgifter ingår att vara superuser för den nya processen samt att säkerställa dess efterlevnad i projekten. 

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen inom projektledning
  • har vana av arbete med processer i projekt inom drift- och underhåll väg, såsom arbete med fakturering och underlag till underhållsarbeten
  • har erfarenhet från att ha arbetat i beställarorganisationer, gärna inom statlig verksamhet
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom den statliga väganläggningen

För att lyckas i rollen är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du är noggrann, analytisk och pedagogisk med förmåga till helhetssyn. Du tycker om att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat för att planera och prioritera ditt arbete. Att arbeta med utveckling och att upptäcka och föreslå förbättringar i verksamheten är naturligt för dig.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp