VALT JOBB

Projektingenjör Ostlänken Nyköping


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Projektets prognos är 55 miljarder i 2015 års prisnivå. Planskedet beräknas kosta cirka 1,9 miljarder. Vi söker Projektingenjörer som ska stödja Projektledarna i projektet. Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Som en del i projekt Ostlänkens uppbyggnad av projektorganisation kommer ett kontor under 2019 etableras i Nyköping. Vi söker dig som vill vara med och bygga upp Ostlänkens verksamhet i Nyköping.

I rollen som projektingenjör kommer du arbeta tätt tillsammans och som stöd till projektledare och tekniska specialister. Ditt huvudfokus kommer att ligga i arbetet med delprojekt Nyköpings nya resecentrum.

Exempel på arbetsuppgifter är planering, uppföljning och ekonomi, administration och riskhantering kopplat till beställarrollen. Du stödjer projektet i interna och externa kontakter exempelvis leverantörer, kommuner, allmänhet och andra intressenter. Rollen ställer stora krav på din förmåga att kommunicera och samverka med olika individer och grupper.

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta i projekt. På sikt finns möjlighet att utvecklas till projektledare eller teknisk specialist i Trafikverket.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen (180 HP) med teknisk inriktning eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av projektverksamhet i bygg- och anläggningsbranschen.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet från infrastrukturprojekt, gärna från väg- eller järnvägsprojekt

Du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.

Urvalstester förekommer som en del i rekryteringsprocessen. Intervjuer kommer att hållas 20 november i Norrköping.

Du kommer inledningsvis vara placerad i Norrköping, men i samband med att kontoret etableras i Nyköping flyttar din placeringsort.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Norrköping

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp