VALT JOBB

Projektledare Baskontrakt Väg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. 

Vi söker nu projektledare med placering i Västerås, Örebro eller Eskilstuna. Som projektledare planerar, genomför och utvecklar du underhållet på vägnätet genom både förebyggande och långsiktigt underhåll. Du arbetar mot uppställda mål och driver affärer inom utpekat geografiskt område. Ett strukturerat och systematiskt förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. I rollen som projektledare tar du fram beställningsunderlag och deltar i upphandling av nya entreprenader. Du har ansvar för budget i planerings- och genomförandeskedet samt i uppföljningen av dina projekt och du säkerställer att Trafikverket får det vi har beställt/upphandlat. Utöver att vara projektledare för projekten innebär rollen att möta upp allmänheten i deras frågor.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömmer likvärdig. 
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att driva projekt inom bygg- och anläggningsverksamhet
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • har körkort för personbil och har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.  

Det är meriterande om du

  • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av projektledning inom väg och/eller järnväg.
  • har erfarenhet av förhandling
  • har kunskap om entreprenadjuridik

Vi söker dig med en god ledarförmåga. I rollen kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter vilket ställer höga krav på din förmåga att strukturera ditt arbete, samarbeta och kommunicera. Vidare söker vi dig som är självgående, har en god problemlösningsförmåga och är kundorienterad. 

Intervjuer kommer att hållas 9:e och 13:e november i Eskilstuna. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Västerås

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp