VALT JOBB

Projektledare byggnadsverk (1)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare byggnadsverk i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla. 

Vi söker därför nu en projektledare till en av våra underhållsenheter, byggnadsverk, inom distrikt Öst/Stockholm.

Enheten byggnadsverk består idag av 15 personer med ansvarar för drift och underhåll av broar, tunnlar, bergsslänter och bryggor inom distrikt Öst/Stockholm. I vårt underhållsarbete ingår att bedöma tillståndet, planera underhållsåtgärder, utföra förebyggande och avhjälpande åtgärder samt genomföra reinvesteringar. Vi söker nu en projektledare för dessa arbeten inom distrikt Öst/Stockholm med tyngdpunkt på Stockholm. I arbetet ingår att projektleda både akut och förebyggande underhåll för väg och järnvägsbroar, och i förekommande fall även handla upp och projektleda projektering.

I dina arbetsuppgifter ingår att planera, leda och genomföra projekt av varierande storlek och komplexitet enligt direktiv och specifikation med fokus på tid, kostnad och innehåll. Du arbetar med upphandling, projektering, riskhantering, kommunikationsplanering, uppföljning samt svarar för erfarenhetsåterföring. Du kommer också i kontakt med allmänhet, entreprenörer, media m fl. inom definierat ansvarsområde.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har arbetslivserfarenhet av projektledning
 • har tidigare erfarenhet av arbete i ledande befattning
 • har erfarenhet av bygg- eller underhållsarbeten
 • har kunskap om entreprenadjuridik
 • har kunskap inom ett eller flera av områdena AB/ABT/ABK och AMA
 • har god datorvana
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av bro-/tunnelprojektering eller bro-/tunnelkonstruktion
 • har arbetat i förvaltningssystemet BaTMan
 • har erfarenhet av betongkompetens motsvarande betong klass 1 samt kunskap inom stålbroar och målning

I rollen som projektledare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är en duktig ledare som ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Urvalstester kan komma att bli aktuellt i processen. Urval och intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp