VALT JOBB

Projektledare infrasystem (1)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll enligt Trafikverkets projektmodell.
I denna roll kommer du initialt att vara nyckelspelare i mottagande av Marieholmstunneln och Gullbergstunneln där du ansvarar för att samordna flera projektledare i mottagande med inriktning på installationer i olika tekniska delar samt drift och underhåll. När anläggningen är mottagen och i drift kommer du att vara projektledare för kontrakterade entreprenör under garantitiden. Det innefattar att planera, följa upp, budgetera och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter, internt och externt och samråd med andra myndigheter.

För att du ska trivas riktigt bra i denna roll, finns det även en grupp fantastiska kollegor som backar upp dig med kunskap och tidigare erfarenheter.Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet. Vi är på väg in i en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot el eller bygg. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi tillsammans bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av att arbeta som projektledare i beställar- eller entreprenörsrollen
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med större projekt och ett intresse av komplexa konstruktioner och installationer
  • har erfarenhet av budgetansvar


    Du drivs av att leverera resultat och arbetar för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. I din ledarroll har du förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp