VALT JOBB

Projektledare IT Telekom


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Sektion systemförvaltning ansvarar bl.a. för drift, förvaltning och utveckling av stödsystem inom Telekomområdet på Trafikverket IT. Systemen stöder Trafikverkets kommunikationsinfrastruktur för väg och järnväg. Sektionen står inför en spännande resa att utveckla området för att på ett bättre sätt möta verksamhetens krav på anpassning och utveckling av stödsystemen samt hur de samverkar för att stödja driften av Trafikverkets telekomanläggning. Sektionen verkar för att åstadkomma en helhets- och systemsyn för plattformen av såväl styr- som stödsystem (applikationer) i hela produktionsapparaten.

Som projektledare IT med inriktning telekom håller du, ofta i projektform, ihop förvaltnings- och utvecklingsaktiviteter inom systemförvaltning. Du är representant för sektionen systemförvaltning i små och stora projekt där du driver anpassnings- och utvecklingsarbetet av rutiner och arbetsmetoder för att säkerställa en stabil systemdrift. I rollen kommunicerar du löpande med många olika parter, såväl internt inom Trafikverket som externt med t.ex. leverantörer.

I rollen ingår även aktiviteter såsom kravinsamling samt att tillsammans med andra resurser, såsom t.ex. systemspecialister, arbeta i en central roll för att se till att systemförvaltningen tas till en ny nivå.

 

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap alternativt telekommunikation eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet inom arbete med systemförvaltning och/eller projektledning
 • har god datorvana
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter
 • har ett starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och organisation. Du förstår kundens behov och utvärderar beslut utifrån hur kunden kommer att påverkas
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kravarbete (kravfångst kravspecifikation)
 • har erfarenhet av systemutveckling och/eller processarbete enligt t.ex. ITIL
 • har yrkeserfarenhet från telekomområdet
 • har erfarenhet och kunskap av OSS (Operations Support System), särskilt inom telekomområdet

Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Intervjuort är Borlänge och intervjuer är planerade v. 3. I urvalsprocessen kommunicerar vi genom mail, håll därför utkik i din mailkorg regelbundet.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle och Stockholm.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp