VALT JOBB

Projektledare kontrollprogram miljö och tunneltvätt (1)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Som projektledare Väg ansvarar du för att projekt startas, genomförs, följs upp och avslutas. I kontrollprogram miljö ingår dagvatten, grundvatten, sättningar och luft för bl.a. Norra och Södra länken, E 18 Hjulsta - Kista samt Citybanan. Där skall du vara Trafikverkets representant mot Tillsynsmyndigheter och Kommuner och driva kontrakt med miljökonsulter. Tunneltvättsentreprenaden omfattar tunnlar inom distrikt Öst/Stockholm bl a Norra och Södra länken.

Som projektledare ansvarar du även för att följa upp den dagliga driften, arbeta mot uppställda mål och driva affärer inom tilldelade projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. Att ta fram beställningsunderlag och delta i upphandling av nya entreprenader ingår som en återkommande uppgift.

I rollen ligger ansvar för budget i planerings- och genomförandeskedet samt i uppföljningen av dina projekt. Utöver detta kan arbetsuppgifter kopplat till infrastrukturförvaltning och anläggningsansvar förekomma.

Inom ditt ansvarsområde arbetar du självständigt med stora kontaktytor mot andra verksamhetsområden inom Trafikverket och givetvis mot andra avdelningar inom vårt eget verksamhetsområde Underhåll. Du kommer även ha en stor kontaktyta mot allmänheten och kunder inom området.

Placeringsort är Solna.

Vi söker dig som

- har en teknisk universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning mot väg/infrastruktur alternativt har du annan teknisk utbildning som tillsammans med erfarenhet kan bedömas likvärdig

- har erfarenhet av kontrollprogram miljö och uppföljning av dessa

- har erfarenhet av arbete som projektledare eller ledare med erfarenhet av att driva projekt/verksamheter

- har körkort för personbil och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du

- har erfarenhet av förhandling och har kunskap om entreprenadjuridik.
 

Som person ska du vara intresserad av att utveckla verksamheten. Du är kvalitetsmedveten, flexibel, har god samarbetsförmåga, stort engagemang .

Urvalstester kan komma att bli aktuellt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp