VALT JOBB

Projektledare Verifiering


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projektledare driver du verifierings- och valideringsarbetet i projekt ERTMS i nära samarbete med andra funktioner och intressenter inom och utanför Trafikverket. Tjänsten är strategisk och du kommer till exempel ta fram nya riktlinjer och processer för verifieringsområdet.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Planering, genomförande, övervakning och uppföljning av testaktiviteter för system som inkluderar, både programvara och hårdvara. System som berörs sträcker sig från signaltekniska system för järnväg till kraft, kyla och tele.
 • Definiera och bygga testmiljö för att kunna utföra tester som uppfyller de mål som sätts upp
 • Integration och integrationstest av testobjekt och testmiljö
 • Utvärdera, föreslå och implementera förbättringar i verifieringsprocessen

Vi söker dig som

 • har teknisk högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot testning eller systemvetenskap. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
 • har flera års erfarenhet av arbete inom testområdet, att leda testarbete i projekt med lång ledtid, att ta fram testplaner, testrapporter och övrig testrelaterad dokumentation utifrån gällande teststrategi. Att ha arbetat och drivit implementering av nya arbetssätt.
 • har erfarenhet av tester på mer teknisk nivå
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har ISTQB certifiering
 • har erfarenhet av uppföljning och dokumentering av relevanta standarder, lag- och myndighetskrav
 • har erfarenhet från att utföra tester på systemnivå

Rollen som Projektledare ERTMS kräver att du har en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Då rollen innebär interna och externa kontakter ställer vi krav på att du är en duktig relationsbyggare. Som person är du ansvarstagande, självgående och har en god problemlösande analysförmåga.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp