VALT JOBB

Resursplanerare


Ansök här

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet.

Vi söker nu Resursplanerare till vårat Förarprovskontor i Södertälje! Vill du vara med och stötta kontorschefer i den lång-och kortsiktiga resursplaneringen för att skapa tillgänglighet för våra kunder?

Som Resursplanerare arbetar du med att säkerställa en effektiv och långsiktigt hållbar resursplanering, i syfte att skapa största möjliga tillgänglighet till prov. I samarbete med kontorschefen ansvarar du för den operativa resursplaneringen där du lägger ut resursplanering för 11 månader framåt. I dialog med kontorschefen gör du de förändringar i resursplaneringen som kan uppkomma på både lång och kort sikt.

Verksamheten planeras utifrån olika förutsättningar: Medarbetarnas behörigheter att förrätta olika provtyper, efterfrågan på olika provtyper, tillgång till antal egna fordon och kontorets provorter.

I rollen ingår det att planera provtider och kontinuerligt göra justeringar beroende på tillgång och efterfrågan via överblick i planeringsverktyget FPS. Vid exempelvis sjukdom krävs det snabba justeringar i planeringen och kontakt med kunder för att boka om prov. Beroende på kontorets storlek kan andra uppgifter förekomma, som till exempel arbete i reception och förrätta kunskapsprov.

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, exempelvis inom planering eller logistik.
  • behärskar ytterligare språk, förutom svenska och engelska.

Du som person har förmåga att arbeta med flera uppgifter parallellt och samtidigt kunna prioritera det viktigaste. Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad och tycker om att möta nya människor. Det är viktigt att snabbt kunna ställa om till nya förutsättningar, därför krävs det att du är flexibel, serviceinriktad och kan samarbeta med andra. Vidare har du förmåga att skapa goda relationer och kunna möta både beröm och kritik på ett förtroendeingivande sätt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Södertälje

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp