VALT JOBB

Sektionschef Kvalitetsutredning


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som Sektionschef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Trafikverket tillämpar verksamhetsstyrning med kvalitetsavgifter för att förhindra störningar i spårtrafiken. Som Sektionschef leder och utvecklar du arbetet inom området Kvalitetsutredningar nationellt. Här får du en aktiv roll i arbetet med att höja kvaliteten i avvikelserapporteringen och därmed bidra till att förebygga driftstörningar i järnvägssystemet!

Du kommer att leda sektionen Kvalitetsutredningar som har till uppgift att utreda och granska orsaker till störningar samt besluta i begäran om förnyad bedömning inom kvalitetsavgiftsmodellen från järnvägsföretagen. Sektionen Kvalitetsutredningar skapar förutsättningarna för ökad kvalitet och leder de regionala kvalitetsutredarna.

Sektionen består av 13 medarbetar som sitter utspridda i landet. Som chef har du personal- och budgetansvar vilket också innefattar ett arbetsmiljöansvar. Din uppgift är att leda sektionens dagliga verksamhet, men också driva utvecklingsarbeten tillsammans med medarbetarna, hela verksamhetsområdet Trafikledning samt med resten av branschen. Med andra ord - här får du möjlighet att var med i att påverka och verkligen göra skillnad för järnvägens alla användare!

Vi söker dig som

  • har examen från relevant högskola/universitet om 180 hp (120 p) eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har erfarenhet av att vara chef, projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har erfarenhet av att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete avseende arbetssätt, metoder och kultur
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket
  • har goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har aktuell och/eller relevant arbetslivserfarenhet inom järnvägsbranschen

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är självklart för dig. För att lyckas i rollen som Sektionschef Kvalitetsutredning, är du en smidig kommunikatör som är mycket van att kommunicera både internt och med externa kontakter.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Placeringsorter: Solna eller Gävle

Urvalstester kommer att användas i denna rekrytering.

Resor är vanligt förekommande då personalen finns på olika orter.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp