VALT JOBB

Sektionschef Säkerhet och arbetsmiljö (1)


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vill du som ledare utveckla vårt arbete med säkerhet och arbetsmiljö?

Säkerhet och arbetsmiljö är en enhet inom Verksamhetsområde Investering. Vi arbetar med att stödja verksamheten i såväl operativa som strategiska frågor gällande exempelvis arbetsmiljö byggherreansvar, el- och trafiksäkerhet väg och järnväg, krishantering, säkerhetsskydd och informationssäkerhet.

Enheten är i en expansiv fas och söker nu sektionschef till region syd/väst. Du kommer vara en av två sektionschefer på enheten, tillsammans ska vi fortsätta att utveckla vår verksamhet.

Som sektionschef leder och utvecklar du arbetet inom områdena säkerhet och arbetsmiljö i södra och västra Sverige. Du tycker om att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och du driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera, såväl medarbetare som kollegor. Tillsammans med dina medarbetare och andra verksamheter, interna som externa, arbetar du för att nå enhetliga och effektiva arbetssätt och förbättra verksamheten. Du arbetar nära investeringsprojekten och övriga sektionschefer för att tillsammans resurssätta och skapa väl sammansatta projektgrupper. Som sektionschef har du personalansvar för medarbetare samt konsulter på ett flertal orter. Du har även verksamhets- och budgetansvar utifrån tydliga verksamhetsmål.

Placeringsorter: Göteborg, Malmö, Kristianstad.

Vi söker dig som

  • är en erfaren chef, projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) inom exempelvis beteendevetenskap, säkerhet eller motsvarande, eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetat med säkerhetsfrågor inom områden som arbetsmiljö byggherreansvar, elsäkerhet, trafiksäkerhet, säkerhetsskydd, informationssäkerhet och krishantering
  • har erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete både avseende arbetssätt, metoder och kultur
  • har erfarenhet från bygg/anläggningsbranschen

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Du förstår betydelsen av, och är bra på, att bygga relationer och samarbeten på olika nivåer. Du vårdar befintliga kontakter men är också initiativtagande i att skapa nya nätverk och kontaktvägar.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Körkort för personbil (B) är ett krav.

Urvalstester kommer att genomföras i rekryteringsprocessen.

Intervjuer är planerade i Göteborg under vecka 45.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp