VALT JOBB

Specialist inom elteknik lågspänning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Specialist inom elteknik lågspänning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Vi söker nu en specialist inom lågspänning, alternativt dig med elkraftbakgrund som vill utvecklas tillsammans med våra elkraftspecialister, till vår sektion Överföring.

I rollen som specialist kommer du att arbeta med lågspänningsfrågor inom områdena:

 • Regelverk
 • Anläggningsutformning
 • Driftanalyser och störningsutredningar
 • Mekanisk- och elektrisk systemuppbyggnad
 • Utveckling av system och komponenter
 • Materialförsörjning

En stor del av tjänsten innebär att arbeta med kravställning vid förnyelse och utbyggnad av kraftförsörjningen till Trafikverkets driftcentraler.

I tjänsten ingår platsbesök ute på anläggningarna runt om i landet vilket innebär innebär en del resor.

Vi söker dig som

 • har en högskoleexamen inom teknikområdet elkraft. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet från elkraftområdet som vi sammantaget bedömer likvärdig.
 • har erfarenhet från kvalificerat arbete inom kraftförsörjning lågspänning, både AC och DC-system.
 • har svenskt medborgarskap
 • har körkort för personbil
 • har erfarenhet av lågspänningssystem och komponenter.

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper om föreskrifter, AMA och standarder inom elsäkerhetsområdet.
 • har erfarenhet av hur man utformar och tar fram styrande dokument.

Som person är du självgående och du tar ansvar för din uppgift. Då arbetet innebär mycket kontakter både internt inom enheten och mot andra delar av Trafikverket samt även mot externa leverantörer är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är drivande samt är lyhörd, strukturerad och självgående med en förmåga att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Intervjuort är Borlänge. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp