VALT JOBB

Specialist säkerhetsskydd (1)


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du hjälpa oss att utveckla och förbättra vårt säkerhetsarbete som säkerhetskyddspecialist i en spännande framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter där säkerhetsarbetet är en viktig del.

Trafikverket söker nu en specialist inom säkerhetsskydd till verksamhetsområdet Trafikledning. Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet? Då ser vi fram emot din ansökan.

I tjänsten som specialist inom säkerhetsskydd kommer du ha en nyckelroll för att främja säkerhetskulturen i organisationen. Du bevakar, leder och deltar i nätverk inom området samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, genomför och följer upp arbetet med säkerhetsskyddsanalyser samt bistår vid säkerhetsskyddad upphandling och säkerhetsprövning. I rollen är du delaktig vid analys och bedömning av kompetensbehov samt genomför utbildningar för medarbetare inom ditt specialistområde. Du vägleder vid tolkning av lagkrav samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom kunskapsområdet.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot samhällssäkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd samt kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom området. Erfarenheten har gett en omfattande bredd i tillämpningar inom området, samt vidgat förståelsen för andra kunskapsområden och integrationen med dem
  • har erfarenhet av arbete inom säkerhetsskydd samt kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom området. Erfarenheten har gett kunskap i tillämpningar inom området, samt vidgat förståelsen för andra kunskapsområden och integrationen med dem
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • kunskap om det svenska krishanteringssystemet

Som Specialist säkerhetsskydd har du en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Rollen ställer krav på god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Möjlig placering är Solna, Malmö, Borlänge, Gävle eller Göteborg och intervjuer kommer att ske på någon av dessa orter.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp