VALT JOBB

Specialist säkerhetsskydd (4)


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Specialist säkerhetsskydd i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket Stora Projekt söker specialist inom säkerhetsskydd med erfarenhet av systemutveckling. Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet? Då ser vi fram emot din ansökan.

I tjänsten som specialist inom säkerhetsskydd kommer du ha en nyckelroll för att främja en säkerhetskultur i organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom området samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, genomför och följer upp arbetet med säkerhetsskyddsanalyser samt bistår vid SUA-upphandlingar och säkerhetsprövningar.

I rollen är du delaktig vid analys och bedömning av kompetensbehov samt genomför utbildningar för medarbetare inom ditt specialistområde. Du vägleder vid tolkning av lagkrav samt stödjer verksamheten vid införande av nya arbetssätt och verktyg inom kunskapsområdet. Då tjänsten är placerad på ett tekniskt avancerat projekt är uppgiften att kunna förstå systemutveckling för att ha möjlighet att stödja, utveckla och leda projektets arbete inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning systemvetenskap eller samhällssäkerhet, informationssäkerhet, säkerhetsskydd eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete av systemutveckling kunskap om säkerhetsskydd och detta områdes lagar, regler och föreskrifter
  • har förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska språket, såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har kunskap inom digitalisering, informationssäkerhet och GDPR
  • har kunskap om järnvägsteknik och system
  • har erfarenhet av upphandling
  • har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen och god kunskap om dess regelverk och bestämmelser
  • har kunskap om det svenska krishanteringssystemet

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Möjlig placering är Solna och Borlänge, intervjuer kommer att ske i Solna. Urval och intervjuer sker löpande innan sista ansökningsdag.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp