VALT JOBB

Specialist Teknik VA


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket och Stora Projekt finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba i och med komplexa projekt där Trafikverket har sina utmaningar och sina intressenter, svenska och eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av kunskaper och erfarenheter, Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer.

Vi skapar samhällsnytta - och tillsammans utvecklingsvägar för dig!

Som specialist arbetar du med styrning, utveckling och stöd. Huvuddelen av arbetet ligger i att stötta projekten inom ditt teknikområde. Du kommer att arbeta i en utvecklande projektmiljö tillsammans med många kompetenta kollegor. Vi arbetar med succesiv uppföljning i samverkan med konsulter och entreprenörer och din uppgift är att ge dem rätt förutsättningar för sina leveranser.

Du kommer att bidra till vårt arbete med att förbättra styrande och stödjande dokument och vi ger dig en fantastisk möjlighet att påverka och driva forskning och utveckling inom ditt område - som enbart kan erbjudas här hos oss på Trafikverket.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom samhällsbyggnadsteknik om minst 180 hp (120p) med för tjänsten lämplig inriktning. Alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig.
  • har minst 5 års erfarenhet inom VA-teknik
  • har flera års erfarenhet av att leda projekteringsarbete inom VA med att ta fram tekniska lösningar samordnat med andra teknikområden.
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenheter av att jobbat i komplexa vattenreningsprojekt (rening av trafikdagvatten).
  • har erfarenheter av ledningssamordning

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. För att trivas i rollen söker vi dig som:
-  drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
-  har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
-  är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
-  har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela Trafikverket och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.
Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Körkort för personbil är ett krav.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp