VALT JOBB

Specialist - Trafikteknik och trafikstyrning väg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Enheten Övervakning och Fordon arbetar med att samla in, analysera och förmedla information om tillståndet hos Trafikverkets anläggningar. Området befinner sig i snabb utveckling drivet av digitaliseringen och erbjuder en spännande mix av gammalt och nytt. I rollen som specialist kommer du att ge tekniskt stöd till Trafikverkets olika vägprojekt, driva utvecklingsarbete och ansvara för delar av den löpande förvaltningen.

Som specialist på Enheten Övervakning och fordon arbetar du nationellt med trafikteknik, trafikstyrning och trafiksystem på väg. Merparten av anläggningarna och system finns i Stockholm och Göteborg.

Du kommer att bidra i många olika typer av projekt bland annat:

 • Projekt från utredningsfas och projektering till färdig anläggning.
 • Drift- och underhållprojekt med skötsel av dagens funktioner till utveckling av nya trafiktekniska funktioner och system.
 • Verksamhetsutveckling, arbetssätt, regelverk, strategier och rutiner
 • Teknikutveckling, vägen mot kooperativa och digitaliserade system som ger nya dataflöden och nya möjligheter, t ex uppkopplade och självkörande fordon, som ställer krav på verksamhet, system och vägutrustningar.  

Du kommer tillsammans med arbetsgruppen inom enheten att arbeta med design av trafiksystemet, tekniska krav, regelverk och analys av data från egna- och kooperativa system.

Tillsammans med arbetsgruppen kommer du att arbeta inom följande områden:

 • Trafikteknik
 • Trafikledning och -styrning
 • Regelverk för styrda vägutrustningar och trafikregler
 • Trafiksignaler
 • Motorvägskontrollsystem
 • Avstängningsanordningar
 • Omställbara vägmärken

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har flera års erfarenhet av arbete inom relevant område
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har goda kunskaper i gällande regelverk inom området
 • har erfarenhet av trafikstyrning eller inom trafikteknikområdet
 • har arbetat med teknikutveckling av digitaliserade system

I din befattning har du både interna och externa kontakter, vilket ställer krav på att du kan förmedla komplex information på ett lättförståeligt sätt och ge stöd och råd. Som person är du självgående, förändringsbenägen, flexibel och föredrar att arbeta på ett noggrant och analytiskt sätt. Du uttrycker dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Intervjuort är Stockholm.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp