VALT JOBB

Systemspecialist dokumentationssystem telekom


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som systemspecialist kommer du att vara delaktig i att förvalta och utveckla våra stödsystem för vår tekniska dokumentation. Du utvecklar nya stödsystem och interna applikationer, baserade på bland annat Google maps API. Genom din expertkompetens fungerar du som tekniskt driftsstöd, användarstöd samt håller i utbildningar för användare. I arbetet ingår det även att vara delaktig i processarbete genom att säkerställa applikationsinformation samt att vid behov stötta den operativa dokumenteringen. Resor i Sverige kan komma att ingå i tjänsten.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig arbetslivserfarenhet av telekominfrastruktur och god kunskap om bakomliggande teorier och principer
 • har kompetens inom telekomteknologier såsom WDM, SDH och IP/MPLS
 • har god kompetens och kunskap inom webbutveckling såsom exempelvis HTML5, CSS, JavaScript, PHP och SQL
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av IT-säkerhet
 • har erfarenhet av teknisk dokumentation
 • har erfarenhet av Linux/Unix-miljöer
 • har erfarenhet av Trafikverkets stödsystem IVAR (X:akta).

Som person 

 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har du en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Svenskt medborgarskap är ett krav, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Intervjuort är Borlänge och intervjuer är planerade v. 3. I urvalsprocessen kommunicerar vi genom mail, håll därför utkik i din mailkorg regelbundet.

Möjliga placeringsorter: Borlänge, Gävle och Stockholm.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp