VALT JOBB

Systemtekniker Applikationsinfrastruktur


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som systemtekniker inom Datacenter arbetar du med drift och underhåll av server inom Trafikverkets datacentermiljö. Du får en viktig roll i att tillhandahålla och förmedla direkt och indirekt IT-stöd till verksamheten. Du är expertstöd i den förvaltande verksamheten och gentemot användaren. Indirekt stöd förmedlas genom tillhandahållande av säker tillgänglighet till data och funktion samt förebyggande åtgärder och säkra förändringar i den tekniska miljön.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentering och beskrivning av rutiner, anvisningar och underhåll. Arbetet innebär också uppgifter med planerade ändringar och driftsättningar. Den operativa driftmiljön är baserad på MS Windows Server 2012R2 och 2016 samt virtualiseringsplattformen VMware.

Enheten arbetar Agilt sätt med larm-, incident- och problemhantering.

Du kommer att ingå i ett kvalificerat team som producerar tjänster med hög kvalitet inom server och lagring. Arbetet är självständigt, du får mycket eget ansvar och har dagliga kontakter med förvaltare och användare samt våra internationella leverantörer.

Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten utöver ordinarie arbetstid.

Resor i Sverige ingår i tjänsten.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
  • har flerårig arbetslivserfarenhet inom MS Windows Server och tillhörande stödsystem
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har kompetens inom Hyper-V
  • har kompetens inom Linux/Unix
  • har kompetens inom Powershell
  • har kompetens inom Cisco UCS
  • har certifiering inom MS Windows Server 2012R2 och 2016

För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har även har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Vänligen observera att urvalsarbete och intervjuer kommer genomföras med start januari 2019.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp