VALT JOBB

Systemtekniker (CF IT) (1)


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Trafikverkets it-organisation har ett helhetsansvar för all it och telekom inom myndigheten, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare får du möjlighet att bidra och utvecklas i vår verksamhet inom många olika roller och befattningar. Du får vara med och forma framtidens transportsystem där it får en allt större betydelse. Vi jobbar brett inom hela IT-området i intressanta samarbeten och partnerskap med branschledande organisationer och myndigheter för att skapa bästa möjliga nytta för samhällsmedborgaren. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara hantering av daglig drift gällande Trafikverkets Backupmiljöer, lösa och hantera incidenter samt delta i problemutredningar. Du kommer även att delta i ändringshantering, testning, verifiering samt genomföra kvalitetshöjande åtgärder inom Backup området. Du kan komma att genomföra installation och konfiguration av backupklienter samt arbeta fram framtida backuplösningar som tillgodoser de interna förvaltningarnas behov av datasäkring.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom server, virtualisering, lagring och backup. Du kommer att arbeta tätt med ett team i din leverans och kunna växla mellan dagliga drifthändelser och ett självständigt arbete med ständiga förbättringar. Tillsammans med dina närmsta arbetskollegor tillser du att Trafikverket har en digital kopia att falla tillbaka på vid problem. Du kommer dessutom i din roll ha dagliga kontakter med nyttjare av tjänsterna samt förvaltare och leverantörer.

Driftmiljöerna är i huvudsak placerade i Borlänge, Gävle, Stockholm och Göteborg. Vi söker dig som har en gymnasieexamen med god kunskap och flerårig erfarenhet inom backuphantering, tekniska felanalyser och ändringshantering, tillexempel CommVault, av större miljöer på Enterprise nivå. Du har tidigare arbetat med blandade IT-miljöer där både Windows och Unix/Linux samexisterar.

Svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Det är meriterande om du har kunskap inom Sharepoint, Microsoft SQL Server, Oracle samt erfarenhet av andra teknikområden inom Datacenter såsom SAN och EMC produkter. Det är även meriterande om du har erfarenhet av drift, backuphantering och managering av virtuella miljöer i HyperV & Vmware samt IP nätshantering och brandväggar.

Då arbetet innebär många interna och externa kontakter så krävs det att du har en god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga. De problem du ställs inför i arbetet kan ofta vara komplicerade och kräver därför en analysförmåga och kreativitet/nytänkande. Du har därmed även en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2018-05-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsentreprenörerna. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp