VALT JOBB

Systemtekniker IT (1)


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som systemtekniker inom IT-organisationen kommer du att arbeta med drift, driftsättningar och stöd runt Trafikverkets applikationsmiljö för de kontorsnära tjänsterna, med inriktning på framförallt Microsofts plattformar. Applikationsmiljön bygger övervägande på Microsofts tekniska plattform, men det förekommer en stor mängd integrationer och kopplingar mot operativa system med olika typer av inbyggda IT-system. Beredskapstjänstgöring ingår sannolikt i tjänsten.

Vi söker dig som

  • har Högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp med inriktning IT. Alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från IT-branschen
  • har kompetens inom Microsofts olika produkter så som MS SQL, IIS, och Microsofts serverplattform
  • har erfarenhet av teknisk dokumentation av system och dess konfiguration
  • har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av Powershell, Remedy och/eller Release management
  • Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. För att lyckas i tjänsten krävs en god samarbetsförmåga, där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp