VALT JOBB

Teknikingenjör digital projekthantering


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

I några av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation. Det pågår många spännande projekt i Göteborg med omnejd just nu, vid en anställning på Stora projekt innebär att du kan jobba mot flera olika projekt, exempelvis Göteborg-Borås, Marieholmsförbindelsen, Västlänken och Olskroken planskildhet. Som teknikingenjör inom kravhantering är du ett stöd till projektet, projektledning, specialister och arbetar med att samordna och kvalitetssäkra anläggningsspecifika krav där kravens relevans och tillräcklighet bedöms inom Trafikverkets projekt. Kravhantering säkerställer spårbarhet på krav från registrering tills verifiering av utförd kravställning är gjord. I tjänsten ingår även att vara stöd vid databashantering vid insamling av mätdata för omgivningskontroll och data från produktionen.

Du kommer att få arbeta i en lärande organisation med våra specialister, syftet är att teknikingenjören så småningom samlat på sig kunskap, erfarenhet och går vidare till en specialistroll.

Vi söker dig som

  • är civilingenjör/högskoleingenjör eller har annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att arbeta med informationshantering och erfarenhet inom kravhantering, helst från infrastruktursidan och järnvägsprojekt
  • har kunskap om databashantering och insamling av data
  • har svenskt medborgarskap


Det är meriterande om du

  • har kunskap om Trafikverkets system DOORS Next Generation och Redbex

Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att leda och samordna och är självgående och proaktiv snarare än reaktiv. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp