VALT JOBB

BIM-specialist


Ansök här

Som BIM-specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

I rollen som BIM-specialist arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister i hantering av objektorienterad information i modeller. Du följer upp informationshantering utifrån givna ramar, upprättar och implementerar styrande och vägledande dokument, samt bistår och stödjer projektledningen vid upphandling med avseende på krav och förutsättningar. Du kommer även vara kontaktperson för ansvariga inom BIM hos leverantören och ansvarar för övergripande modellsamordning samt vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden.

Som BIM-specialist kommer du även att arbeta med:

 • att utföra analyser med hjälp av modeller
 • att granska och säkerställa ställda krav på beställaren samordningsmodell
 • att hålla i utbildningar och stötta andra projekt inom ämnesområdet
 • erfarenhetsåterföring och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet i både projektet och dess projektledning

Vem är du?

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Du har god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till dina mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du god samarbetsförmåga. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som

 • har flera års aktuell erfarenhet av BIM i investeringsprojekts olika skeden (byggplanering, byggande, relationshandlingar och avslut)
 • har teknisk universitets- eller högskolutbildning alternativt annan teknisk utbildning som vi, tillsammans med relevanta arbetslivserfarenheter, bedömer likvärdig
 • har goda kunskaper i modellhantering och CAD i tex Civil3D och Navisworks
 • kan utrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift
 • kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med filhanteringssystem, t ex Chaos eller ProjectWise
 • har erfarenhet från arbete med 3D-visualisering
 • har erfarenhet av BIM-arbete i beställarrollen inom bygg- och anläggning

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp