VALT JOBB

Förvaltare


Ansök här

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Inom enheten Processtöd och kvalitet förvaltas Trafikverkets verktyg för projektledning. Förvaltningen omfattar cirka 150 IT-lösningar vilka främst används av Trafikverkets investerings- och underhållsprojekt. Nu söker vi en erfaren medarbetare som informationsförvaltare. Informationsförvaltaren är den som aktivt förvaltar informationen på informationsägarens uppdrag. Som informationsförvaltare är du strukturerad med ett samordnande ansvar, har övergripande kunskap om den verksamhet som informationen beskriver, har god kännedom om hur information skapas och används i verksamheten, har förmåga att se "informationen" på lång sikt samt förståelse för förvaltning och processorienterade arbetssätt. Etablering av informationsförvaltning pågår och du kommer vara drivande i det fortsatta arbetet med etableringen.

Utöver informationsförvaltning ingår det i tjänsten att vara förvaltare för en IT-lösning som hanterar teknisk dokumentation. Du säkerställer ett gott samarbete mellan verksamhetsnära och tekniknära förvaltning samt externa leverantörer. I rollen ingår även att planera och följa upp den dagliga verksamheten.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) som är relevant för tjänsten. Alt. har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer motsvarar utbildningskravet.
 • har minst 5 års relevant och aktuell erfarenhet av IT-förvaltning.
 • har aktuell och relevant erfarenhet inom projektledning.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av kravhantering kopplat till IT-lösningar.
 • har erfarenhet av förvaltning av IT-lösningar och verksamhetsutveckling i stora organisationer.
 • har kunskap om etablerade processer för hantering av IT-lösningar i stora organisationer.
 • har erfarenhet av att hantera budgetfrågor.

 

Som person

 • är du självgående, har goda ledarskapserfarenheter och kan lyfta blicken och se både till helhet och detalj.
 • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. 
 • har du god kommunikationsförmåga som innebär att du kan förmedlar budskap på ett enkelt och lyhört sätt utifrån mottagare.
 • är du en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

I denna tjänst kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Göteborg

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp