VALT JOBB

Kommunikationsansvarig internkommunikation


Ansök här

Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Har du dessutom erfarenhet av strategiskt internkommunikationsarbete och är en fena på relationer? Trafikverket söker dig!

Som kommunikationsansvarig på Internkommunikationsavdelningen ansvarar du för att utifrån ett helhetsperspektiv planera och hålla samman kommunikationsarbetet inom ett utpekat område. Nu söker vi tre kommunikationsansvariga. De utpekade områdena är tre av våra verksamhetsområden Underhåll, Trafik och Investering.

Ditt arbete innefattar allt från rådgivning till strategisk och praktisk planering samt genomförande. Du följer också upp de kommunikationsaktiviteter som genomförs och arbetsleder vid behov. Tillsammans med hela avdelningen är du med och driver utvecklingen av en banbrytande internkommunikation framåt!

Dina dagar innehåller bland annat rådgivning till chefer. Du stöttar också ledningen inom verksamhetsområdet med innehåll och upplägg i olika chefsfora. Med den övergripande kommunikationsstrategin som utgångspunkt lägger du tillsammans med ledningen den årliga planen för verksamhetsområdets kommunikation. Du identifierar kommunikativa risker samt möjligheter och hanterar dessa proaktivt.

På Internkommunikationsavdelningen arbetar vi mot målet att ha medarbetare som förstår, är stolta och vill ta ansvar för Trafikverkets uppdrag. Här får du vara med och påverka på resan mot en än mer kommunikativ organisation.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen ska du ha ett starkt driv och vara duktig på att självständigt prioritera och kunna samordna kommunikationsinsatser som ger effekt för verksamheten. Du är riktigt duktig på att skapa relationer och genom att vara lyhörd, pedagogisk och stå tryggt i din kommunikativa roll inger du både stabilitet och förtroende.

För denna befattning krävs det att du har:

  • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt internkommunikationsarbete
  • arbetat med kommunikationsrådgivning till chefer och ledare på ledningsnivå
  • goda kunskaper i Officepaketet
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du:

  • har suttit i ledningsgrupp eller arbetat väldigt nära en ledningsgrupp
  • har arbetat med förändringskommunikation
  • har erfarenhet av internkommunikation i en stor organisation eller myndighet
  • har erfarenhet av att ha arbetat med flera komplexa uppdrag samtidigt

Tester kommer ingå som en del av denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype i vecka 5.

Med tanke på stundande julledighet så kommer det bli en viss fördröjning i återkoppling. Den rekryterande chefen nås då på sin mobil: 072-083 87 88.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp