VALT JOBB

Nationell Planerare med inriktning stadsmiljöavtal


Ansök här

Som nationell planerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu nationella planerare under perioden som regeringen genomför en extra satsning på cykelåtgärder inom Stadsmiljöavtalen. Dessa tjänster är därför visstidsanställningar om 2 år.

Kommuner och regioner kan söka stöd för att främja hållbara stadsmiljöer, så kallat stadsmiljöavtal, enligt förordningen (2015:579) om stöd för att främja hållbara stadsmiljöer. Som nationell planerare med inriktning stadsmiljöavtal arbetar du med utlysning, beredning, analys och beslut om stadsmiljöavtal, samt uppföljning och administration av dessa. I uppdraget ingår utveckling av arbetssätt inom stadsmiljöavtal samt dialog med sökande kommuner och regioner.

Trafikverket är en av många aktörer i samhällsutvecklingen, därför behöver Trafikverket ständigt utveckla sin förmåga att möta en omvärld i förändring. Rollen är placerad på enhet Nationell Samhällsplanering som är en nationell operativ planeringsenhet. Vi arbetar med Trafikverkets samverkan med omvärlden och med flera samordnande funktioner inom Trafikverkets planering.

Vem är du?

Som person har du god förmåga att planera, strukturera och administrera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt, och drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas, och är initiativtagande och arbetar självständigt. Du ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med fysisk planering som inriktning alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete med planering av infrastruktur med inriktning på samhälls- eller trafikplanering
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av infrastrukturfrågor på region, kommun eller statlig nivå
  • har tidigare erfarenhet av att arbeta processorienterat
  • har erfarenhet av uppföljning av åtgärder/projekt, gärna bidragsfinansierade

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp