VALT JOBB

Säkerhetsspecialist inom brand


Ansök här

Trafikverket satsar nu stort på att vara en myndighet med en proaktiv säkerhetskultur.

Vi söker nu en säkerhetsspecialist inom brand med placering i Solna eller Göteborg. I denna roll kommer du att få möjligheten att arbeta med brandsäkerhet inom ett brett spektra och du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i organisationen.

Som säkerhetsspecialist inom brand innebär din roll att analysera, utveckla, implementera och följa upp arbetet inom brandsäkerhet. Dina arbetsuppgifter innebär arbete med skydd mot olyckor, undersökning av olyckor samt hantering av brandfarliga och explosiva varor. Områden som omvärldsbevakning, erfarenhetshantering, kontakter med kommuner och räddningstjänster samt brandskydd i tunnlar under projektering och byggtid är i fokus inledningsvis. Som ett led i detta kommer du även att hålla i utbildningar och övningar i våra infrastrukturprojekt och du kommer att bidra till att ta fram nya arbetssätt och metoder i Trafikverkets verksamhetsområde "Stora Projekt".

Du är anställd på sektionen Samhällssäkerhet där du tillsammans med dina kollegor deltar i arbetet att förbättra och utveckla säkerhetskulturen inom verksamhetsområdet Stora projekt. Du kommer även ha nära samarbete med kollegorna på sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet och samtidigt ha många kontaktytor inom övriga Trafikverket.

Trafikverket håller på att utveckla säkerhetsorganisationen och detta innebär att du kommer vara med och forma det fortsatta säkerhetsarbetet och bidra till utvecklade och gemensamma arbetssätt inom Trafikverket.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du analytisk och arbetar bra med komplexa och mångfacetterade problem som du bryter ner i sina beståndsdelar. Du är dessutom självgående och driver ditt arbete effektivt på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som:

  • är brandingenjör
  • har kunskap om, och erfarenhet av arbete med lagen om skydd mot olyckor, lagen om brandfarliga och explosiva varor
  • har erfarenhet av arbete med samordning, leda arbetsgrupper och hålla i utbildningar
  • har erfarenhet av tillsyn och förebyggande arbete

Meriterande är om du:

  • har kunskap om, och erfarenhet av att arbeta med lagen om undersökning av olyckor
  • har erfarenhet från utryckningsverksamhet

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess. De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype den 28-29 januari 2021.

Då annonsen ligger under julledighet så kommer det vara en viss fördröjning i återkopplingen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp