VALT JOBB

Specialist högspänningsledningar


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som specialist högspänningsledningar på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi står inför många spännande utmaningar, bland annat bygger vi ut nya stambanor och mycket mer. Trivs du med att vara spindeln i nätet och vill vara med och utforma vår anläggning ur ett mekaniskt perspektiv? Då kan du bli vår nya kollega.   

Som specialist inom högspänningsledningar kommer du framförallt ha inriktning mot matarledningar och stålkonstruktioner. Du sitter i en ledande specialistroll där du ansvarar för en stor del av den tekniska utformningen inom ingående komponenter och system utifrån hela livscykelperspektivet. För att du ska kunna påverka utvecklingen och hålla dig uppdaterad, kommer du även att genomföra vissa besök i anläggningen. Du kommer att arbeta med dimensionering av stålkonstruktioner och förväntas göra en del arbete i CAD.

Du kommer att arbeta med kravställning, uppföljning och utredningsarbeten inom området och du kommer att utreda vilka åtgärder som behövs göras. Allt detta i ett nära samarbete med kollegor och anläggningsinnehavare.

Vad kan vi erbjuda dig:

För att du ska komma in i arbetet på bästa sätt och utveckla din kompetens ännu mer, får du möjlighet att gå parallellt tillsammans med en erfaren specialist under nästan ett års tid. 

Som specialist har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten, nätverk samt utbildningar.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare

Vem är du?

Du är en engagerad och nyfiken problemlösare som ser till helheten och är duktig på att samarbeta. Du är tydlig, noggrann och systematisk samtidigt som du är självgående och prioriterar.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen med maskinteknisk inriktning eller liknande, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med stålkonstruktioner
  • har kännedom om materiel för högspänningsledningar
  • har erfarenhet av CAD, gärna 3D
  • har erfarenhet av att hantera och gärna utforma regelverk inom området

Det ses som extra plus i kanten och är meriterande om du:

  • har erfarenhet av matarledningar eller kraftledningar
  • har erfarenhet av kontaktledning

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

 

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp